23/07/2024 - 11:45
Més

  Oltra destaca l’aposta del Consell per enfortir l’espai local com a nucli d’inclusió social

  Altres notícies

  a vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha destacat l’aposta del Consell per enfortir l’espai local “com a nucli d’inclusió social”, la qual cosa s’ha traduït en l’engegada d’un nou model de serveis socials municipals que ha anat acompanyat per un increment en la inversió de més del 300% per part del Govern valencià.

  Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de l’Educació Social, la vicepresidenta ha sigut l’encarregada d’inaugurar les ‘III Jornades els Serveis Socials des de l’Educació Social’, organitzades pel col·legi oficial d’aquest col·lectiu de la Comunitat Valenciana, on ha destacat el paper clau d’aquests professionals “en l’enfortiment dels serveis socials municipals” que s’està realitzant en aquesta legislatura.

  La vicepresidenta ha volgut ressaltar “la professionalitat” dels equips base dels serveis socials que cada vegada “són més multidisciplinaris, amb la presència de diferents perfils professionals que donen la resposta adequada a les situacions més complexes i de la forma més coordinada possible”.

  Aquests equips de professionals, ha assegurat la vicepresidenta, “van a contribuir a millorar la intervenció social i comunitària i la prevenció, amb la mirada posada a oferir una atenció social de qualitat centrada en el benestar de les persones”.

  L’objectiu, en aqueix sentit, és aconseguir que entre enguany i el pròxim, tots els municipis i mancomunitats de la Comunitat Valenciana disposen d’un equip multidisciplinari format per un treballador o treballadora social, un educador o educadora social, un psicòleg o psicòloga, un assessor o assessora jurídica i un administratiu o administrativa.

  La vicepresidenta ha recordat que en 2018 la dotació de la seua Conselleria per als serveis socials municipals ha superat els 41 milions d’euros, la qual cosa ha permès als ajuntaments i mancomunitats multiplicar per quatre la xifra de personal dels serveis socials, impulsant una reducció de la ràtio i millorant el nivell d’atenció, de manera que el 76% dels ajuntaments resolen les consultes ciutadanes en un acabe inferior a un mes.

  Tota aquesta transformació dels serveis socials, ha destacat la vicepresidenta, també ha sigut possible gràcies “als avanços legislatius del Govern del Botànic en aquesta matèria”, com la llei de la Renda Valenciana d’Inclusió, el projecte de llei d’Infància i adolescència i, especialment, la llei de Serveis Socials Inclusius, que ja està en tràmit parlamentari.

  Així mateix, la vicepresidenta ha reiterat “el compromís del Consell del Botànic amb una política centrada en la millora de la qualitat de vida de les persones, en la qual els serveis públics estiguen per a garantir l’exercici dels drets i els pressupostos al servei del compliment de les lleis, i en un sistema en el qual els poders públics siguen la garantia de defensa de la població més vulnerable”.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  La campanya “Ontinyent Contra el Foc” compta amb 54 voluntaris, la xifra més alta des de 2014

  La campanya "Ontinyent Contra el Foc", impulsada per l’Ajuntament d’Ontinyent per a la vigilància forestal, ha arribat a l’equador...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -