La Comunitat Valenciana manté el “toc de queda” de 12 de la nit fins les 6 de la matinada

0

La Generalitat mantindrà l’horari de la restricció de la mobilitat nocturna en la Comunitat Valenciana de 12 de la nit a 6 del matí, tal com va establir ahir la Conselleria de Sanitat en el DOGV ahir a la vesprada, i que ha entrat en vigor aquesta matinada sobre noves mesures per a combatre l’avanç de la pandèmia de coronavirus. Tampoc es limitaran, de moment, els desplaçaments entre altres comunitats.

Així ho han indicat fonts de Presidència de la Generalitat, després que el Consell de ministres haja aprovat un nou decret d’estat d’alarma que fixa un toc de queda obligatori per a tota Espanya, excepte Canàries, entre les 23.00 i les 6.00 hores, encara que deixa a les comunitats autònomes la potestat de retardar o avançar la seua activació una hora respecte a aquesta franja.

Així, encara que caràcter general la circulació queda vetada des de les 23.00 fins a les 6.00 en tot el país excepte per causes com comprar medicaments, anar o tornar del treball i cuidar a majors o menors, cada comunitat podrà modular la franja horària i decidir que siga a partir de les 22.00 o a mitjanit, i fins a les 5.00 o les 7.00 del matí.

El president del Consell, Ximo Puig, ha seguit durant aquest matí de diumenge el desenvolupament de la reunió del Consell de Ministres i ha valorat que s’haja acordat decretar l’estat d’alarma, tal com li va demanar ahir al president del Govern, Pedro Sánchez.

Així mateix, el president ha destacat que el decret d’estat d’alarma inclou una modulació de les mesures per part dels Governs autonòmics per a adaptar-les a la situació de cada territori, una reivindicació que també va plantejar el cap de l’Executiu valencià.

La Comunitat Valenciana també aplica des d’aquesta matinada la limitació a 6 persones de les reunions socials i familiars en espais públics i privats; el tancament de jardins i zones d’esplai a l’aire lliure a les 22 hores; la prohibició de consumir en les barres dels establiments hostalers, i la prohibició de vendre alcohol entre les deu de la nit i les 8 del matí.

El toc de queda es va aplicar anit per primera vegada entre la 1 de la matinada i les 6 del matí, ja que la resolució va entrar en vigor a la una del matí, si bé a partir d’aquest diumenge ja regeix l’horari entre la mitjanit i les 6 del matí.

Font: ABC/EFE