22/06/2024 - 22:24
Més

  Les persones usuàries de Labora hauran de renovar la seua demanda d’ocupació des de novembre

  Altres notícies

  El procediment de renovació del DARDE deixarà de ser automàtic el pròxim dia 1 de novembre. A partir d’aqueixa data, seran les persones inscrites en LABORA les que hauran de formalitzar la renovació.

  El procediment automàtic de renovació va començar al març de l’any passat arran de la crisi provocada pel COVID-19. Al juliol d’enguany es va anunciar a nivell estatal que les persones desocupades haurien de renovar personalment la seua demanda, encara que la data d’entrada en vigor d’aquesta decisió es va deixar en mans de les autonomies.

  El Servei Valencià d’Ocupació i Formació posa a la disposició de la ciutadania 3 vies per a fer efectiva la renovació. La demanda d’ocupació pot renovar-se a través de la seua pàgina web en l’apartat de Punt LABORA consultar ací
  , des de la recentment renovada aplicació GVA Punt LABORA i des de telèfon 012 (96386000). En totes elles es pot renovar el dia indicat sense necessitat de desplaçar-se.

  Les persones inscrites en Labora reben un avís mitjançant SMS i correu electrònic en el qual se’ls notifica que la seua pròxima renovació ja no serà automàtica i quan hauran de realitzar-la elles mateixes.

  Moltes vegades les persones es refereixen a la renovació com “segellar l’atur” o “fitxar”. Es tracta d’un document necessari a l’hora de demanar prestacions o determinades subvencions, ja que el DARDE (document acreditatiu de la renovació de la demanda) és el document que s’entrega a les persones desocupades inscrites en els serveis autonòmics d’ocupació cada vegada que s’inscriuen o realitzen la renovació de la demanda d’ocupació.

  Aquest document és necessari per exemple perquè les persones en atur continuen cobrant les seues prestacions per desocupació, subsidis o ajudes; a més de també donar accés als serveis de LABORA, com els seus cursos o serveis d’orientació laboral.

  Per a qualsevol consulta respecte a aquesta i altres qüestions es pot contactar amb els Espai Labora a través d’aquest enllaç: consultar ací
  Una vegada rebuda la sol·licitud, des dels Espai Labora es posen en contacte amb les persones usuàries.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Pepe Serna revalidat com a president d’ATEVAL per a una nova etapa de creixement

  En un acte ple de representants del món polític, empresarial i acadèmic, Pepe Serna ha estat revalidat com a...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -