L’Ajuntament d’Ontinyent ha col·locat dos “punts verds” de recollida de restes de poda dins del pla de gestió de residus verds que ve desenvolupant la regidoria de Sostenibilitat durant esta legislatura, en col·laboració en aquest cas amb el consorci de residus (COR).

La regidora de l’àrea, Sayo Gandia, explicava que “són contenidors que col·loquem a mode de prova pilot, atenent una demanda que havíem rebut per part de les associacions veïnals del disseminat i també al procés Ontinyent Participa. Són residus que per llei no es poden cremar, per la qual cosa amb els contenidors evitem el desplaçament als ecoparcs fixe i mòbils i facilitem la realització d’una bona gestió de residus verds de les persones particulars”, manifestava.

Els dos punts s’han habilitat en les zones de Santa Anna i El Llombo, on es podran dipositar restes vegetals només per particulars i els caps de setmana. “En funció de l’acollida i el funcionament de la iniciativa podem consolidar-la o fins i tot ampliar-la, pel que ara allò més important és que la ciutadania en faça ús”, afegia Sayo Gandia. En concret, els contenidors estan situats al Camí de la Moneda, a l’alçada de l’encreuament amb el camí de vianants a Santa Anna; i al Camí del Llombo, junt als contenidors propers a la rodona de la piscina coberta. En estos dos espais es podrà dipositar restes de poda, gespa, flors o fulles per part de persones particulars. Estos elements es dipositaran de manera directa, en cap cas emprant bosses o saques.

Cal recordar pel que fa a la gestió de residus verds que des de la regidoria de Sostenibilitat es venen promovent també alternatives a les cremes com ara el triturat in situ per al disseminat; recollida a domicili a la zona urbana; cessió de trituradora domèstica i ús de l’ecoparc. Tots ells serveis totalment gratuïts i dels que es poden ampliar la informació al departament municipal de Medi Ambient. Sayo Gandia animava a la ciutadania a fer un ús responsable d’aquest nou servei, i deixar les seues restes de poda a estos contenidors durant els caps de setmana.