16/06/2024 - 16:44
Més

  Són alliberades sis tortugues galàpags ibèriques a l’estany de Benarrai d’Ontinyent

  Altres notícies

  L’Ajuntament d’Ontinyent s’ha sumat hui a les celebracions del Dia Mundial de la Diversitat Biològica de les Nacions Unides amb l’alliberament de 6 exemplars de galàpag ibèric a l’estany de Benarrai per part d’alumnat del col·legi Carmelo Ripoll. Es tracta d’una acció que forma part d’una programació coordinada des de la regidoria de Sostenibilitat que inclou també esta setmana una exposició al Campus Universitari i l’actuació d’un contacontes a la cúpula de Benarrai, activitats totes elles orientades sobretot als xiquets i xiquetes, ja que, segons explica la regidora de l’àrea, Patrícia Folgueras, “és molt important que els escolars participen d’accions educatives d’estima a l’entorn, ja que són ells els qui han de tenir cura del medi ambient en el futur”, assenyalava.

  La solta de hui ha estat precedida per la retirada d’exemplars de tortuges americanes que alguns veïns havien abocat a l’estany, així com l’habilitació d’un solàrium a l’estany per al seu ús per les tortuges autòctones. Patricia Folgueras explicava que “des de fa 2 anys venim treballant per convertir el de Benarrai en un estany de flora i fauna autòctona. Per això ens vam posar en contacte amb la Conselleria d’agricultura, medi ambient, canvi climàtic i desenvolupament rural, que ja ens va recolzar amb la dotació de plantes autòctones a l’estany, i que ara ens ha subministrat gratuïtament estes tortugues que han soltat els alumnes del col·legi Carmelo Ripoll, que és el que està mes a prop d’esta zona verda”, afegia.

  A més a més, l’Ajuntament i la Universitat de València mostren durant esta setmana al Campus de l’Avinguda de Torrefiel l’exposició “Stop especies invasores” del museu de biodiversitat d’Ibi, una exposició aparellada a una sèrie de visites amb xerrades didàctiques per als escolars de la ciutat. Per últim, el proper divendres 26 de maig, de 19:00 a 20:00 hores, actuarà a la cúpula de Benarrai “el joglar dels animals”, que contarà histories de la natura d’Ontinyent adreçades a tots els públics, que entre altres coses explicarà els perills que tenen per a l’entorn les espècies invasores.

  Font: Ajuntament d’Ontinyent

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

  Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya "Ontinyent contra el foc" Ontinyent ha llançat la nova edició de "Ontinyent...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -