Ontinyent es prepara per a l’onada de fred

Els diferents departaments de l’Ajuntament d’Ontinyent estan preparant-se per fer front a l’onada de fred que previsiblement deixarà esta setmana temperatures per davall de zero graus en tota la comarca. En concret, la regidoria de Serveis Municipals ja ha començat a actuar tirant sal als espais del terme on el risc de formació de plaques de gel és més elevat.

El regidor de l’àrea, Manuel Cuesta, explicava que “la sal baixa el punt de congelació de l’aigua als –21ºC, raó per la qual l’Ajuntament compta amb una reserva de fins a 10 tones d’aquest mineral que aniríem emprant segons fóra necessari, especialment en cas de nevada. Així i tot, hem considerat el risc de plaques de gel suficientment elevat com per a actuar en espais com ara el Camí de la Costa o el Camí de la Ponseta”, explicava. A més a més, també en cas de nevada, es comptaria amb el servei de vàries màquines llevaneu per fer front a les necessitats que pugueren sorgir.

La regidora de Sanitat i Consum, Matilde Francés, ha fet una sèrie de recomanacions a la ciutadania, entre les que destaquen “prestar especial atenció a nadons, persones majors i malalts, que són més sensibles a estos canvis de temperatura, i també a tenir especial precaució amb els aparells calefactors, ja que en ser més utilitzats augmenta el risc d’incendis o accidents”.

Pel que fa a la regidoria de Seguretat, Tudi Guillem ha assenyalat que la Policia Local està preparada per a actuar i en permanent contacte amb l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, que des del Centre de Coordinació d’Emergències (CCE) està realitzant el seguiment de tots els butlletins meteorològics remesos per AEMET i enviant als municipis afectats els avisos i butlletins informatius pertinents.

Font: Ajuntament Ontinyent

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Sayo Gandia i Joan Sanchis visiten les obres de neteja forestal a la zona de Galindo

La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, i el diputat provincial Joan Sanchis visitaven aquest divendres …