Imatge d'arxiu

L’ecoparc d’Ontinyent a subasta

  • El conveni amb GIRSA que regia l’explotació portava anys caducat, dificultant el control sobre el servei
  • Fran Quesada assenyala deficiències als tipus de residus que admetia la instal·lació, la seua gestió, els horaris o els preus

El Govern d’Ontinyent està preparant un concurs per regular la gestió de l’ecoparc de la ciutat, “concurs que, a més de servir per realitzar obres de millora al recinte, ens permetrà prestar un servei més adequat que fins ara”  apuntava el regidor de Medi Ambient, Fran Quesada. Aquest concurs s’obrirà després que el consistori haja rescindit al seu últim plenari el conveni que permetia a l’actual empresa gestora explotar l’ecoparc, una explotació “que s’estava produint amb una sèrie d’irregularitats que s’havien de subsanar”, apunta el regidor.

Segons un informe tècnic emès pel Departament Municipal de Medi Ambient el passat mes de juny, el conveni d’explotació vigent fins ara s’havia signat en 1999 entre l’empresa i la Diputació de València, s’havia caducat, i no hi havia cap constància de pròrroga o similar per ambdues parts. “Tot això dificultava la fiscalització, control o canvis per a la millora en el servei de l’ecoparc, que presentava diverses deficiències”, assenyala Quesada.

Entre estes, l’edil incloïa el tipus de residus i quantitats a admetre en la instal·lació, on s’aboquen residus de naturalesa clarament industrial tot i que ha de donar servei als usuaris domèstics; o que es realitza dels residus, el 90% dels quals va per decisió de l’empresa gestora a l’abocador que gestiona ella mateixa. “En aquest sentit el nou plec de condicions tindrà molt present la traçabilitat dels residus, açò és, que l’empresa que els gestione envie a l’Ajuntament informes d’on els envia per a reciclar-los, quin és el viatge que fan des de l’ecoparc fins al seu destí final”, avança Fran Quesada.

També es considera necessària una major atenció a l’horari d’obertura al públic, “que ha estat objecte de propostes de canvis per a adaptar-se més als ciutadans, però que no han quallat”, afegeix el regidor, qui ha avançat igualment que va a plantejar-se la possibilitat que els ciutadans puguen reutilitzar material del que es diposita a l’ecoparc, com poden ser taules o cadires.  

Altres aspectes que requereixen un major control són les quantitats gestionades de residus, ja que actualment estes queden facturades quan es justifiquen amb les entrades a l’abocador per part de la pròpia empresa, sense cap albaran ni document oficial; o també els preus, als quals s’apliquen increments i variacions arbitràries. “Tant aquest informe com un altre emès des de Medi Ambient en setembre arribaven a la conclusió que era necessari revisar o formular de nou un conveni o contracte on quede ben regulada la prestació del servei i el seu cost. Ara anem a seguir els passos necessaris amb aquest objectiu”, concloïa el regidor.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Es limita a 245 persones simultànies i 980 diàries l’aforament al Pou Clar

L’Ajuntament d’Ontinyent introduirà des del proper 1 de juliol diverses mesures de control i limitacions …