11/12/2023 - 18:00
Més

  La Vall d’Albaida aposta pel cicloturisme com a atractiu turístic vertebrador de la comarca

  Altres notícies

  La Mancomunitat de municipis de la Vall d’Albaida acaba d’incloure entre els projectes a sufragar a càrrec del Pla d’inversions de la Diputació de València la senyalització dels itineraris dissenyats en el programa ‘Roda la Vall’. La iniciativa, sorgida en el marc del Pla de competitivitat turística 2016-2018, vertebra els 34 municipis de la comarca mitjançant un traçat de més de 200 quilòmetres estructurat en cinc etapes i es completa amb altres huit rutes temàtiques.

  L’objectiu de reservar 50.000 euros de l’ajuda provincial recau en el foment del cicloturisme com un dels atractius turístics de major demanda en la nova realitat sorgida arran de la pandèmia de la Covid-19. Així, “els llocs no massificats i, sobretot, el contacte amb la natura passen a ser valors molt demandats pels visitants”, com destaquen des del Departament de Turisme de l’ens comarcal.

  Igualment, una altra de les actuacions previstes en la represa del projecte és la seua vinculació amb rutes de les comarques veïnes “per a teixir, d’aquesta forma, tot un entramat de rutes de gran interés tant per a les persones que desitgen recorreguts més reduïts com per a aquelles que dediquen diversos dies de les seues vacances a travessar una ampla extensió del nostre territori”, segons el conseller de Turisme, José M. Beneyto. De fet, en la informació actual de cada ruta s’inclou junt a la fitxa tècnica i el perfil orogràfic, una completa descripció de la mateixa i aspectes geogràfics, culturals i gastronòmics.

  Etapes i rutes

  La travessia completa per la Vall d’Albaida recorre més de 200 quilòmetres amb 4.667 metres de desnivell positiu acumulat i es pot realitzar de forma totalment personalitzada; no obstant això, hi ha cinc etapes establertes per a major comoditat. La primera, ‘De la Vall a la Mariola’, recorre Ontinyent i Bocairent durant 44,13 km; la segona uneix aquesta darrera població amb Aielo de Malferit a través de ‘Les muntanyes que rodegen la Vall’ (55,99 km) per a continuar, en la tercera, fins Llutxent per ‘La Vall profunda’ (50,50 km). En quart lloc, es retorna fins Albaida per “l’Ombria del Benicadell’ (39,22 km) i, per últim, fins la capital comarcal “Per terres del marquesat” amb els darrers 9,88 km.

  Vinculades a aquest recorregut, es defineixen huit rutes temàtiques que permeten aprofundir en el coneixement del paisatge i completar la integració dels 34 municipis de la Vall d’Albaida. En aquest àmbit figuren el barranc del Joncar (9,61 km), els pobles del riu (11,36 km), el Surar de Pinet – Llutxent (14,36 km), el camí dels Corporals d’aquesta darrera localitat (16,08 km), el camí de Jaume I a la Vall d’Albaida (36,43 km), les Penyes Albes i Terrateig (10,57 km), l’Ombria del Benicadell (20,36 km) i la Covalta (12,52 km). Es completa, així, un ampli ventall de possibilitats perquè es puguen adaptar a les preferències de cada persona o de cada grup.
  Guia completa: https://api.valldalbaida.com/admin/files/5394/GUIA-Roda-la-Vall_VAL.pdf

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  El festival de circ i teatre al carrer d’Ontinyent arribarà amb dotze espectacles a tots els barris

  La regidora Àngels Muñoz presenta una edició que començarà el proper divendres 15 de desembre a la Plaça de la Concepció coincidint amb l’obertura del Mercat de Nadal
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -