Es requereix als propietaris de 120 parcel·les i solars que les netegen

L’Ajuntament d’Ontinyent ha enviat requeriments a 90 persones propietàries d’un total de 120 parcel·les i solars del casc urbà o confrontants al mateix per tal que les netegen. La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, ha explicat que “després de les precipitacions d’hivern i primavera i amb l’arribada de la calor, augmenta considerablement la quantitat d’herba i matolls a estos espais. Mantenir-los nets i en condicions de seguretat i salubritat és una responsabilitat per llei de les persones propietàries, que en massa casos no estan complint amb açò, amb el riscos d’incendis o propagació de plagues que comporta”, assenyalava.

Així, des del Departament de Medi Ambient s’ha enviat estos requeriments on es recorda esta obligatorietat i s’adverteix que de no actuar-se, l’Ajuntament podrà executar les tasques de neteja de manera subsidiària, carregant després els costos a les persones infractores, que també poden ser denunciades.  Entre les zones on existeixen parcel·les d’aquests tipus estan l’Avinguda Benicadell, les urbanitzacions de El Pilar i Les Aigües, el Camí Vell de l’Estació, el Carrer Germanies, l’Àrea 20 o els polígons industrials, entre d’altres.

A estos espais del casc urbà o confrontants, on s’ha enviat estos requeriments d’ofici, cal afegir les desenes d’expedients que té oberts Medi Ambient de casos semblants ubicats al disseminat, on els tècnics fan visita a requeriment de persones afectades. Sayo Gandia Incidia en la responsabilitat de les persones propietàries “de complir amb les normes pel bé comú i per la salut pública. L’Ajuntament actua als espais públics tant per evitar els riscos d’incendis com les plagues de rates i insectes, però als espais privats és la ciutadania qui ha de fer les neteges necessàries per evitar i evitar-se problemes”. Cal recordar que  si a conseqüència del mal estat d’estos espais es produïra un incendi, podria repercutir-se a la persona propietària tant el cost del servei d’extinció d’incendis com els danys causats a altres persones i béns.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Comerç In presenta la setmana exprés de rebaixes en prop de 30 establiments

L’associació de comerciants Comerç In d’Ontinyent ha previst una setmana exprés amb rebaixes de fins …