El nou pont sobre el Camí de la Clariana, preparat per resistir una DANA com la de setembre

El nou pont sobre el Camí de la Clariana està preparat per resistir una DANA com la de setembre. Així ho afirmava el Director General d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat, Roger Llanes, en la visita que realitzava esta setmana junt a l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i els regidors Joan Sanchis (Territori) i Camins (Manuel Cuesta) a esta infraestructura, les obres de la qual han finalitzat.

Jorge Rodríguez agraïa a Llanes  el suport de la Generalitat, que porta invertits més de 1 milió d’euros en espais afectats per la tempesta al terme, com ara els murs i clavegueram de l’entorn del riu Clariano o els camins de la Ponceta, Pont del Rei, de la Puríssima i de La Clariana. Actuacions executades per l’administració autonòmica en coordinació amb l’Ajuntament, “i que no sols són reparacions, sinó obres plantejades des de l’aprenentatge, que milloren les infraestructures adaptant-les al canvi climàtic i a episodis com els viscuts als últims temps”, assenyalava.

En concret, front a l’anterior pont, que feia “efecte embut” i es taponava fàcilment (tenia al voltant de 8 metres d’alt, només tenia 2 ulls amb un llit del riu estret), al nou Pont del camí de La Clariana s’ha baixat l’altura a més de la meitat, perquè al cas de crescudes molt fortes les deixalles passen per dalt i es puguen retirar fàcilment. Igualment, s’ha passat de 2 a més de 20 ulls, el que evita que es taponen tots i puga passar més aigua; i s’ ha fet el llit del riu més ample, reaprofitant les pedres de l’anterior escollera per protegir les noves marges del riu, de manera que el cabdal no es concentrarà tant sobre un punt. A més a més l’amplària del pont s’ha augmentat i ara és de 5 metres, el doble de l’amplària d’un camió o autobús, que és de 2’5 metres.

Roger Llanes destacava que “és una obra prevista per resistir futures avingudes d’aigua i fins i tot una DANA com la de setembre passat, ja que deixa passar l’aigua i una volta finalitza l’episodi queda a punt per poder ser utilitzable ràpidament. Les obres s’han vist afectades per les pluges d’esta passada primavera però ja estan finalitzades a falta d’uns últims detalls, igual que la reparació de les séquies de la Comunitat de Regants, en les que també hem estat actuant, per tal que aquests tinguen aigua per a les hortes del terme”, assenyalava.

Una volta finalitzades estes actuacions, l’empresa pública TRAGSA, que està executant les obres, actuarà als dos camins que encara resten pendents de les actuacions previstes: el Camí del Carril-Pont de la Costa (erosions sobre el paviment asfàltic) i el Camí Vell de Xàtiva (erosions de talussos i descalçament de paviment). Cal recordar que a estes actuacions de gran calat s’ha d’afegir altres que s’estan executant en nombrosos camins i espais per part de l’Ajuntament.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Comerç In presenta la setmana exprés de rebaixes en prop de 30 establiments

L’associació de comerciants Comerç In d’Ontinyent ha previst una setmana exprés amb rebaixes de fins …