La pedrera de Guerola seu del IX Dia dels Arbres i els Àrids de la Comunitat Valenciana

0

100 alumnes de 5º de primària dels col·legis Bonavista i Pureza de María d’Ontinyent han participat aquest matí en la IX edició del Dia dels Arbres i els Àrids, que ha tingut lloc en la pedrera Portixol que l’empresa Guerola té a Ontinyent. Es tracta d’una iniciativa de l’Associació de Fabricants d’Àrids (ANEFA), organitzada per l’Associació d’empreses d’Àrids de la Comunitat Valenciana (Arival) i Guerola, amb l’objectiu de donar a conèixer l’activitat de la mineria als xiquets.

En la jornada ha participat la regidora de Territori, Sostenibilitat i Serveis Municipals de l’Ajuntament d’Ontinyent, Rebeca Torró i el president d’Arival, Ximo Magalló. “Una activitat com la del dia dels arbres i els àrids ens sembla molt important ja que s’explica, als més xicotets, el procés que duen a terme les pedreres. Sobretot perquè aquesta activitat és necessària per al dia a dia de tots. Els àrids són necessaris per al dia a dia de les ciutats”, ha assenyalat Rebeca Torró.

Per la seua banda, el president d’Arival agraeix el suport a l’acte de l’Ajuntament d’Ontinyent, “però trobem a faltar el suport de la Generalitat Valenciana a un acte tan rellevant per al sector miner. Portem nou anys realitzant aquesta activitat ja que volem posar el valor de tots els que treballen en una activitat tingues rellevant per a l’economia espanyola”.

Els escolars han gaudit d’un dia en la pedrera, han participat de diversos tallers sobre medi ambient i reforestació. També han comprovat que el cicle complet de la producció d’àrids es tanca amb la restauració de les zones explotades i la recuperació de la biodiversitat autòctona. Per als xiquets ha sigut tot un descobriment comprovar que objectes tan comuns com el paper, la ceràmica, la pasta de dents, la sola de goma de les sabates o els automòbils, entre molts altres, contenen roques i minerals industrials. Així mateix, han recordat que els animals, les plantes i els humans ens alimentem de minerals, com per exemple amb el calci. No en va, els àrids són el segon element més consumit per l’home després de l’aigua.

Els escolars han plantat al voltant de 400 arbres, a més, Guerola ha regalat ha cada xiquet un arboç. La jornada s’ha tancat amb engegada d’un concurs de dibuix en el qual participaran els alumnes. Els guanyadors podran gaudir de diferents premis.

Publicitat