Enllumenat repara 20 lluminàries amb resina plàstica per a frenar l’òxid de l’orina dels gossos

0

La regidoria d’Enllumenat ha finalitzat la reparació d’un total de 20 fanals al barri del Llombo, concretament en l’avinguda que dóna nom al barri i el carrer Rafael Juan Vidal. Tal com ha assenyalat el regidor d’Enllumenat, Paco Penadés “els treballs que han durat quatre dies han consistit en l’aplicació d’una resina plàstica que protegeix les bases de les columnes, prevenint l’aparició de l’òxid que s’origina per l’orina dels gossos”.

Aquest innovador producte per al manteniment de fanals, utilitzat des de l’any 2016 a Ontinyent, ha donat un bon resultat pel que des del departament d’Enllumenat Públic, s’ha considerat convenient continuar fent aquests treballs i evitar així majors desperfectes en els fanals, la deterioració de les mateixes i situacions de risc de caiguda de les columnes en partir-se la seua base.

Quant a la inversió que suposen els treballs de conservació i manteniment d’aquestes 20 fanals el total ascendeix a 5.000€ repartits entre el sanejament de la base de la columna, i l’aplicació d’aquest producte que segons el regidor d’Enllumenat, Paco Penadés, “és una aposta per l’aplicació de tècniques innovadores que aporten solucions més eficaces i duradores, destacant igualment que els treballs es realitzen sense necessitat de retirar els cotxes aparcats en la zona i sense molèsties per al veïnat”.

El producte que s’implanta en la base dels fanals és de material plàstic (resina) i els seus beneficis són principalment la seua durabilitat, ja que ofereix una protecció total enfront de l’oxidació que es produeix en les bases de les columnes, tal com ha manifestat el regidor.

Per a l’elaboració dels treballs, que es realitzen in situ per part de l’empresa Ultraprotek, s’han realitzat uns motles protectors d’una durabilitat estimada en uns 30 anys, que a diferència del metall, necessita molts menys cures.

El regidor d’enllumenat, Paco Penadés, ha reiterat l’agraïment “als treballadors municipals que realitzen un manteniment constant de les infraestructures d’il·luminació i ha insistit en la necessitat d’una major conscienciació perquè s’utilitzen les zones habilitades per a gossos i s’evite la deterioració de fanals i altres elements de mobiliari urbà”.

Finalment, i aprofitant les paraules de gratificació cap als treballadors del departament d’Enllumenat, el regidor Paco Penadés ha volgut felicitar el ja ex funcionari municipal, Vicente Esparza, per la seua recent jubilació com a Encarregat de l’Enllumenat Públic a l’Ajuntament d’Ontinyent i fer públic el reconeixement de la regidoria pel treball i col·laboració que Vicente Esparza ha mostrat sempre en l’acompliment del seu càrrec.

Publicitat