La cultura segura envaïx l’estiu albaidí

0

Malgrat la suspensió dels actes de la Fira de Juliol a Albaida, la ciutat ha mantingut la seua intensa activitat cultural amb una bona representació de les arts escèniques que envaeixen quasi cada nit els Jardins del Palau i altres racons de la localitat. Tota la programació ve recollida en el Fil Cultural que des de fa poc més d’un any es va editant cada mes per a apropar l’activitat cultural a la ciutadania, amb el plus afegit que uneix en un sol espai la programació de les diferents associacions i entitats albaidines.

El regidor de Cultura, Josep Manuel Juan, destaca el fort compromís “de totes les persones i col·lectius d’Albaida amb la cultura, sense el seu impuls seria impossible gestionar l’agenda d’actes que tenim” i en aquests dies “voldria destacar el paper dels Kintos 2021 que estan treballant braç a braç amb el departament de cultura per a poder garantir les mesures de seguretat i prestant el servei de barra en cada esdeveniment, així com organitzant el cinema a la fresca cada dimarts”. A més “hi ha que tindre en compte que els nous casos de rebrots s’estan donant en altre tipus de reunions social d’oci nocturn en la seua majoria, per això més que mai la cultura ha de ser una ferramenta d’entreteniment, no es podem eliminar totes les alternatives i esperar que la gent no acabe buscant opcions menys segures i sense capacitat de reacció si aparegués un contagi” concloïa Juan.
La pròxima cita ve marcada per canvis amb la normativa d’accessos als recintes, per motius de la COVID19, i és que des de l’Ajuntament d’Albaida es procedirà a incrementar les mesures ja establertes com la distància, màscara, regulació de vies d’entrada i eixida, desinfecció de mans amb la d’implementació d’un registre d’assistència. S’establirà una base de dades de persones assistents perquè puguen ser localitzades en cas que aparegués un hipotètic contagi.

La nova norma es posa en marxa per primera vegada el dijous 23 de juliol en l’espectacle Hago chas y… Aparisi a tu lado. Actuació protagonitzada per Rubén Aparisi, un dels mags de més renom i projecció del territori valencià. Reconegut per la seua màgia repleta d’irreverència i sentit de l’humor, Rubén Aparisi ha estat un dels conductors del programa d’À Punt Magnífics, on han introduït al públic en aquest món.

La cita s’emmarca dins de les Nits al Palau i serà a les 22.45 h amb entrada lliure i gratuïta, no obstant això, es prega a les persones assistents que acudisquen amb temps per a poder implementar les mesures de seguretat.

L’agenda cultural albaidina per a juliol seguirà el divendres 24 amb el concert de dolçaina i tabal del Grup Raval Jussà, el dissabte 25 amb la Unió Musical d’Albaida “Aranya”, el diumenge 26 amb l’espectacle teatral Famílies.com de Comuna Gàvia o el divendres 31 amb el concert de dolçaina i tabal de la Colla de Xirimiters i Tabaleters La Pedrera, totes elles a les 22.45 h al Jardí del Palau. A més, el diumege 26 la Colla la Pedrerà realitzarà una cercavila estàtica a partir de les 20.00 h des de la plaça Major.
Gran part de la programació cultural s’ha fet amb la col·laboració del SARC de la Diputació de València i de l’Institut Valencià de la Juventut, IVAJ.

Publicitat