Cáritas arreplega a Ontinyent més de 30.000 kilos de roba per a la seua reutilització i venda

0

Cáritas València va arreplegar a Ontinyent el passat any 2019 un total de 31.827 kilos de roba usada a través dels seus contenidors, de les pròpies parròquies i de donacions particulars. En aquest sentit cal apuntar que als contenidors ubicats, fonamentalment, en les immediacions de les parròquies, s’han recollit 17.382 kilos. Altres 3.668 a través de les parròquies, directament. I un total de 10.776 kilos s’han recaptat mitjançant donacions.

Cal puntualitzar que els contenidors es troben implantants en espais privats de les pròpies parròquies des que va quedar sense efecte l’acord entre Cáritas i l’Ajuntament d’Ontinyent per a estendre els contenidors en via pública.

Aquesta roba integra un cicle d’economia circular ja que després de la seua recollida es procedeix a la classificació, triatge, reutilització, reciclatge i venda de tota aquella que té possibilitats d’una nova vida.

A més aquesta activitat permet la creació de llocs de treball a través de l’empresa d’inserció Arropa, així com la creació i impuls de tendes de roba de segona mà. Concretament a Alcoi n’existeixen dos.

A la comarca de la Vall d’Albaida són un total de 18 poblacions, de les 34 existents, aquelles que formen part del projecte. Al llarg de l’any 2019, a tots els municipis de la comarca es van arreplegar fins a 116.979 kilos de roba.

Publicitat