Les 38 dones i homes que han participat al programa de prevenció d’incendis forestals “Ontinyent contra el foc 2021” eren objecte el passat divendres d’un acte de reconeixement per part de l’Ajuntament de la ciutat. En l’acte, que tenia lloc al Teatre Echegaray, la regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, lliurava diplomes i obsequis al voluntariat participant en l’edició d’enguany, i posava en valor l’efectivitat del seu treball per protegir les serres del terme.

En paraules de Sayo Gandia, “en un any on altres municipis han registrat succesos d’aquest tipus, a Ontinyent continuem acumulant anys sense fets greus en aquest sentit, i ahi té molt a veure la tasca del voluntariat”. Com a exemple, posava la reacció al conat d’incendi registrat a principis de juliol al qual dues voluntàries de “Ontinyent contra el Foc” van rescatar dues persones de l’incendi d’un vehicle accidentat, i van donar avís perquè es controlara i evitara la propagació de les flames.

La regidora recordava que, tal com s’avançava la setmana passada, el voluntariat forestal d’aquest programa serà reconegut amb un dels premis “9 d’Octubre” que atorga l’Ajuntament, i la seua ajuda a evitar incendis forestals i preservar el patrimoni natural. “Ontinyent contra el foc és molt més que un programa de vigilància preventiva”, afegia, “ja que a més permet crear vincles emocionals les persones participants”, manifestava.

En l’acte, a més de lliurar-se detalls i certificats de participació als i les membres del programa. Els voluntaris i voluntàries que duen 3 i 5 anys participant al programa van rebre un reconeixement especial per la seua fidelitat.