Comença una nova edició del voluntariat “Ontinyent contra el foc”

0

Prop de 40 voluntaris i voluntàries formen part de la nova temporada d’Ontinyent contra el foc, que ha donat inici aquest divendres i que previsiblement finalitzarà el proper 15 de setembre.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez i la regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia participaven d’una reunió informal en la qual compartien experiències amb part del grup de voluntaris i voluntàries que forma part de la nova edició. Tant l’alcalde com la regidora agraïen al voluntariat el seu treball i implicació per “protegir les nostres serres i així tractar d’evitar que tornem a sofrir incendis tan greus com els viscuts en el passat”.

El voluntariat d’aquesta edició compta amb un nou vehicle que ha adquirit l’Ajuntament d’Ontinyent per tal de facilitar la tasca de vigilància del voluntariat contra el foc. A més  del nou vehicle tot terreny, les persones voluntàries tornaran a comptar amb les habituals facilitats i incentius que dóna el programa com dietes per als qui superen una quantitat d’hores de vigilància; cessió de telèfon mòbil, emissora de ràdio al vehicle, prismàtics i equipament; així com les samarretes amb el logotip de la campanya. Participar, a més, comporta una assegurança d’accidents que cobreix l’Ajuntament.

Així mateix, els protocols anticovid es mantindran per continuar garantint la seguretat de totes i tots els participants. En concret, les persones participants comptaran amb equips de protecció com mascaretes i gel hidroalcohòlic, i en cap cas podran dur a terme la seua tasca en grups de més de 2 ó 3 persones.