6 retroexcavadores i un centenar de persones han actuat a Ontinyent amb la borrasca Glòria

L’Ajuntament d’Ontinyent ha hagut d’emprar 6 màquines retroexcavadores i coordinar un dispositiu humà de prop de 100 persones per fer front  als efectes del temporal «Glòria» que afecta des d’aquest diumenge al terme municipal. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, coordinava des de primera hora l’ample dispositiu desplegat, que ja estava a punt davant les previsions i que incloïa nombroses regidories i desenes de persones.

Els regidors de  Territori (Joan Sanchis) i Serveis Municipals (Manuel Cuesta) recorrien amb la brigada d’obres tots els carrers de la ciutat i els principals camins, tenint especial cura amb els accessos als centres sanitaris, a mes de supervisar la tasca de l’empresa concessionària del servei de neteja (Urbaser). Per retirar la neu s’utilitzaven 6 màquines retroexcavadores cedides per diverses empreses locals, per a les que tenien especials paraules d’agraïment. Cuesta explicava que la sal repartida per diferents vies als dies previs i la neteja de trapes han servit per a reduir l’impacte de la nevada. Amb tot, s’han tallat momentàniament vies com els camins de La Costa, Camí Vell de Xàtiva o Mossén Conca.  Les zones més elevades del terme han presentat majors dificultats per a la retirada de la neu, com ara el camí del cementeri, on ha estat necessari actuar d’urgència per tal de fer possible un soterrament previst per a les 11:00 hores.

Els regidors Natàlia Enguix (Govern Obert) i Pepe Gandia (Seguretat) han estat supervisant la informació que arribava d’altres instàncies com la DGT i que s’ha anat fent pública des de l’Ajuntament a través de les xarxes, així com l’atenció que prestava la Policia Local a la ciutadania, entre altres qüestions. Tots dos tenien paraules d’agraïment per als i les agents de la Policia Local, Guàrdia Civil, Policia Nacional, Bombers i voluntariat de Protecció Civil.

Des de la regidoria d’Educació, Oscar Borrell destacava com «un encert» l’anunci fet en la vesprada de diumenge al voltant suspensió de les classes per a dilluns, «ja que el risc de que nevara era suficientment alt com per a prendre una mesura preventiva com aquesta». Les instal·lacions esportives també s’han tancat, així com els centres de majors, tal com confirmava la regidora de Serveis Socials Paula Soler. Des de la regidoria de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda apuntava que els accessos als polígons industrials també han estat objecte d’atenció per tal de minimitzar els problemes en l’accés i eixida del personal de les empreses. Per la seua banda, la regidora de Medi Ambient, Sayo Gandia, supervisa les tasques que l’empresa Actua va a executar per a la retirada i substitució dels arbres i elements de jardineria afectats al casc urbà. L’alcalde, Jorge Rodríguez, ha agraït el treball de totes aquelles persones que estan participant en les tasques per fer front i minimitzar els efectes de la neu, així com a la ciutadania en general per la seua col·laboració, tot recomanant mantenir la precaució davant les pluges anunciades per als propers dies al terme. Des de l’Ajuntament d’Ontinyent s’ha instat a la ciutadania seguir les recomanacions de l’apartat de “informació al ciutadà” de la web www.112cv.gva.es, i també als anuncis que faça l’Ajuntament a través dels canals oficials.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Compromís recorda que l’accés de l’Estació al Cementeri està pendent i pregunta per Ontinyent Participa 2020

Aquest dimecres s’ha celebrat una roda de premsa del grup municipal Compromís per Ontinyent per …