Una manifestació per celebrar el Dia contra la Violència de Gènere

La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Ontinyent està ultimant els preparatius per a la celebració el 25 de novembre del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, amb una programació que enguany inclourà per primera volta una gran manifestació pel mateix recorregut de l’Entrada de Moros i Cristians.

La regidora d’Igualtat, Natalia Enguix, explicava que esta manifestació, convocada pel Consell de les Dones, tindrà lloc diumenge 24 de novembre, amb eixida a les 12:00 hores des de l’Avinguda Almaig, a l’altura del Col·legi Carmelo Ripoll. La regidora destacava la importància de la participació de tota la ciutadania “per contribuir a acabar amb la violació de drets humans que pateixen les dones, que és un problema al que ham de fer front tota la societat”, assenyalava.

La programació prevista s’iniciava el passat divendres amb un laboratori d’autodefensa feminista que tenia lloc al Casal Jove; es reprendrà el cap de setmana de Fira amb la col·locació d’un “Punt Violeta” contra les agressions sexistes al Recinte Firal; i continuarà dimarts 19 de novembre amb la instal·lació també de “Punts Violeta” als Instituts Pou Clar, Jaume I i L’Estació per tal d’informar a la població juvenil. “La formació dels i les joves és fonamental en la lluita contra la violència masclista, i per això hem apostat per donar especial atenció a aquest sector en les activitats programades”, explicava Enguix.

A més a més, dimecres 20 de novembre hi haurà la projecció i debat de la pel·lícula «Volar» al Centre Cultural Caixa Ontinyent a partir de les 19:00 hores; i dilluns 25 de novembre hi haurà una concentració i lectura d’un manifest a la porta de l’Ajuntament d’Ontinyent a les 12 del migdia.

Natalia Enguix destacava la “ferma aposta” del Govern d’Ontinyent per treballar en matèria d’igualtat de manera transversal i des de totes les àrees, posant com a exemples d’acció el servei d’assessorament psicològic i jurídic a dones víctimes de la violència de gènere; el projecte de visibilització de les dones esportistes; els tallers de coeducació desenvolupats en els centres educatius; el desenvolupament del Pla d’Igualtat a l’Ajuntament amb accions com la formació al personal en llenguatge no sexista; el suport a l’empoderament de dones víctimes de la violència de gènere, entre altres accions de sensibilització i prevenció en les que es va a aprofundir amb nous projectes als que s’està treballant i dels que es donaran detalls pròximament.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Agullent s’ompli de música el pròxim cap de setmana

El cantautor Andreu Valor i l’espectacle musical “Charlie i la fàbrica del reciclatge” són les …