23/07/2024 - 10:31
Més

  Cultura de Barri torna a Ontinyent amb una variada programació d’estiu

  Altres notícies

  La programació cultural d’estiu d’Ontinyent torna aquest mes de juliol amb “Cultura de Barri”, una iniciativa de l’Ajuntament d’Ontinyent que porta la cultura als diferents barris de la ciutat amb la col·laboració de diverses associacions i entitats locals. Aquesta edició inclourà prop d’una vintena d’activitats que es desenvoluparan en un total de 14 espais escènics, la majoria a l’aire lliure.

  Una programació diversa per a tots els gustos

  El regidor de Cultura, Àlex Borrell, ha destacat la varietat i qualitat de la programació, que inclou música, cinema, dansa, poesia i tradicions. “Un any més, en arribar l’estiu, tenim una intensa activitat cultural coordinada perquè puga ser accessible a quantes més persones millor i arribe als diferents barris”, ha explicat Borrell. Aquesta iniciativa compta amb la participació de l’Agrupació Musical d’Ontinyent, els col·legis Lluis Vives, Carmelo Ripoll i La Solana, l’IEVA, la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent, Ad Libitum, el Grup de Danses d’Ontinyent i el grup de percussió i dolçaina El Raval, entre d’altres.

  Cinema a la fresca

  La programació es va iniciar el passat 27 de juny amb la representació al Teatre Echegaray de “Qui soc jo quan ningú em mira”, dins el projecte “Escena Erasmus” de la Universitat de València, i el 28 de juny amb l’espectacle “l’Escola Canta” al pàrquing del col·legi La Solana.

  En el mes de juliol, la programació va reprendre amb el cicle “Poble Nou Cultura a la Fresca”, que inclou quatre vetllades de cinema gratuït a l’aire lliure cada dimarts a les 22:00 hores, precedides d’un sopar de baix braç i tertúlies amb els directors i col·laboradors. Les projeccions es fan en diferents espais: la plaça del carrer Sant Antoni, el recinte de l’antic cine Pere al carrer Tomàs Valls, la placeta de Sant Carles i la plaça del Mercat de Dalt.

  Música per a tots els públics

  La música serà una gran protagonista amb el cicle “L’Estiu Musical 2024”, organitzat per l’Agrupació Musical Ontinyent amb suport de l’Ajuntament. Aquest cicle inclou actuacions del Cor Ària, la Banda Sènior amb el grup de ball “A la Vall”, Intokables Big Band i el musicòleg gallec Abraham Cupeiro.

  La Societat Unió Artística Musical participarà amb un concert d’intercanvi amb la Societat Musical de Xàbia el 6 de juliol a la Sala Gomis, i el V Memorial José Mª Ferrero el 26 de juliol al Museu del Tèxtil. Ad Libitum organitzarà el XVI Festival Ontijazz amb actuacions els dies 18 i 25 de juliol a la Plaça de la Concepció.

  A més, hi haurà música de percussió i dolçaina amb el grup “El Raval” el 13 de juliol al carrer Sant Antoni, i els més joves podran gaudir d’una discomòbil el 20 de juliol al parc de Pere IV, obrint un nou cicle de discomòbils demandats a “Ontinyent Participa”.

  Dansa i poesia

  La programació també inclou dansa i poesia. El Grup de Danses d’Ontinyent actuarà el 20 de juliol a la Plaça de Sant Roc, i hi haurà un certamen de poesia els dies 24 i 25 de juliol al Teatre Echegaray, amb el títol “Generación del 23 Parnaso siglo XX”, que comptarà amb la participació de poetes de diversos països.

  Invitació a participar

  El regidor Àlex Borrell ha convidat al veïnat de la ciutat i localitats veïnes a gaudir de la intensa programació prevista per a les properes setmanes. “Aquestes activitats no només porten la cultura als nostres barris, sinó que també fomenten el dinamisme de les nostres associacions i entitats locals”, ha assenyalat.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent celebra el seu 1r concurs de tomata: inscripcions obertes

  Aquest dissabte, Ontinyent celebra el seu 1r Concurs de Tomata a la plaça del Sant Domingo, organitzat per Per...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -