23/07/2024 - 11:26
Més

  Ontinyent inicia les festes de Moros i Cristians amb l’acte de la Publicació

  Altres notícies

  El passat dissabte, l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, va subratllar la importància del públic en les festes de Moros i Cristians durant l’acte de la Publicació de Festes. En aquest esdeveniment, que marca l’inici de la recta final cap a les celebracions, Rodríguez va lliurar la clau de la ciutat al president de la Societat de Festers, Vicent Pla Vaello, simbolitzant així l’obertura oficial de les festes.

  Un homenatge al públic i als protagonistes de les festes

  Durant el seu discurs, l’alcalde va destacar la importància del cartell anunciador i la portada del llibre de festes d’enguany, dissenyats pel local Gonzalo Gironés. “Al cartell hi ha un protagonista que està sempre atent i al vostre costat: el públic. La seua presència és també l’essència de la nostra festa”, va remarcar Rodríguez.

  En la seua intervenció, també va citar als càrrecs de festes d’aquest any: Lucia Gil, capitana de la comparsa Mariners; els cristians José i David Seguí, ambaixador i banderer dels Contrabandistes; el capità dels moros Manolo Pardo de la comparsa Taifas; i els moros Samuel Martínez i Mar Padrino, ambaixador i banderer dels Abencerrajes.

  60 anys de la marxa mora de José Mª Ferrero

  Rodríguez va recordar que enguany es commemoren els 60 anys de la marxa mora creada pel mestre José Mª Ferrero, una peça emblemàtica que s’ha convertit en l’himne oficial de les festes. Va expressar el seu agraïment a la Societat de Festers i a la Junta, liderada per Vicent Vaello, per la seua dedicació en la promoció de les festes, treballant perquè esdevinguen festes d’interès turístic internacional.

  La Publicació de Festes: Un inici espectacular

  L’acte de la Publicació va començar amb una desfilada des de la Plaça de la Concepció, passant pel carrer Major fins arribar a la Plaça de l’Ajuntament. Als peus del castell, l’alcalde va rebre la Junta de la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia i els primers trons de les vint-i-quatre comparses. Aquesta desfilada marca el punt de partida de les celebracions, aportant una mostra de l’espectacularitat que caracteritza les festes de Moros i Cristians d’Ontinyent.

  Presentació del vídeo promocional

  Els actes festius es van reprendre diumenge al Centre Cultural Caixa Ontinyent amb la presentació del vídeo promocional de les festes, una obra de Jordi Torró. Aquest vídeo, que es pot visualitzar a les xarxes socials de l’Ajuntament d’Ontinyent, ja ha superat les 35.000 reproduccions, mostrant l’entusiasme de la comunitat per les properes

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  La campanya “Ontinyent Contra el Foc” compta amb 54 voluntaris, la xifra més alta des de 2014

  La campanya "Ontinyent Contra el Foc", impulsada per l’Ajuntament d’Ontinyent per a la vigilància forestal, ha arribat a l’equador...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -