Dos dies de Fira sense soroll per fer-la inclusiva

La Fira d’Ontinyent inclourà enguany dos dies «sense soroll» per fer-la inclusiva a persones amb trastorns d’espectre autista (TEA), diversitat funcional, així com també gent gran o a qui els moleste el soroll. Estos dies seran el 18 de novembre, dilluns de Fira, i el 24 de novembre, diumenge del segon cap de setmana, al qual cada any s’ofereix l’accés a les atraccions a preus populars. En tots dos casos, de 11:00 a 14:00 hores, totes les atraccions de Fira romandran sense música ni soroll. La regidora de Fira i Festes, Àngels Muñoz, apuntava que “ja vam avançar que volíem fer una fira per a totes i tots, i en aquest sentit, pensem que és un gran avanç obrir-la a les persones amb TEA o amb circumstàncies on els sorolls forts siguen un problema per gaudir-la”, manifestava.

El president de l’associació INCLOU-TEA, José Antonio Martínez, tenia paraules d’agraïment per a l’Ajuntament i les regidories implicades, per la sensibilitat mostrada amb esta acció, demandada des del col·lectiu que encapçala. Martínez destacava que “per a INCLOU-TEA és molt important la implicació de l’Ajuntament d’Ontinyent en la tasca de conscienciació i coneixement del TEA en la societat ontinyentina. Visibilitzar el TEA fa la nostra societat més inclusiva”. La regidora de Política per a les Persones, Paula Soler, destacava per la seua banda que “el Govern d’Ontinyent sempre tracta de fer transversals a les diverses àrees els aspectes més importants de la gestió. Les polítiques socials sempre han estat un dels pilars bàsics de l’acció del Govern de Jorge Rodríguez, i aplicar un punt de vista social i integrador també a un esdeveniment com la Fira és un pas més en aquest camí”, assenyalava.

El TEA es manifesta amb símptomes relacionats amb la interacció social, la comunicació i la falta de flexibilitat en el raonament i comportaments. Alguns dels xiquets i xiquetes afectats presenten una hipersensibilitat auditiva, la qual cosa fa que siguen extremadament sensibles a certs sons, sorolls forts, i fins i tot llums brillants. Amb aquesta iniciativa s’evita alterar l’impacte sensorial al qual queden exposats, creant un lloc més accessible, còmode i amable al qual les famílies amb fills amb TEA puguen acudir i gaudir de les atraccions amb tranquil·litat. Tant les regidores com el president d’INCLOU-TEA animaven a totes les famílies de persones amb TEA a les comarques veïnes a acudir i gaudir d’una Fira inclusiva com la d’Ontinyent.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Albaida recorda als masclistes que estan sols

Albaida segueix lluitant contra la violència de gènere amb la campanya “No estàs sola”. Des …