El programa Entre Comarques, que celebra la sèptima edició, continua aquest cap de setmana visitant la Vall d’Albaida. El president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida assenyala <<aquest és un programa que afavoreix enormement el turisme a la província de València ja que, gràcies a la unió de les comarques de la Safor, la Ribera Alta, la Ribera Baixa i La Vall d’Albaida es vertebra la província de València per donar a conéixer la diversitat patrimonial del nostre territori>>.
El matí del dissabte 8 de febrer, a Benicolet. Es visitarà el nucli urbà de Benicolet, propi d’un poble humil i llaurador d’origen andalusí, envoltat de serra, camps i rius, i visitarem l’Església, fundada el 1535 i refeta a finals del segle XVIII, fou regida durant tres segles pels frares dominics del convent de Llutxent. De camí a la part més alta del terme veurem els riuraus, on antigament hi treballaven la pansa. També veurem la Font Vella, lloc on antigament les dones del poble feien beguda i recollien aigua per a ús domèstic, i el Molí Magre.
La vesprada del dissabte 8 de febrer, a Pinet. Es podrà visitar el Jardí botànic o ‘Racó Verd’ de Pinet, un espai dedicat especialment a la flora i vegetació del nostre territori. Descobrirem les plantes i arbres que el constitueixen, les varietats més característiques i les distintes espècies de flora que fan d’aquest jardí un lloc màgic i encisador, al que de segur tindràs ganes de tornar.
El matí del diumenge 9 de febrer, a Benissoda. Descobrirem l’encant d’un poble menut, però amb molts recursos per a visitar. El primer d’ells la seua riquesa natural, junt amb el seu passat musulmà, us parlem dels diversos llavadors i fonts que hi ha arreu del municipi, com el llavador de dalt, que recull l’aigua provinent de la font de l’Olivera, així com el llavador de baix i la font de baix, són hui en dia testimoni de les infraestructures hidràuliques heretades dels musulmans. Per conéixer les tradicions, farem un viatge en el temps, visitarem el Museu Etnològic de la Vall d’Albaida, un espai on interpretar el nostre present i imaginar com pot ser el nostre futur.
La vesprada del diumenge 9 de febrer, a Bufali. Al pas pel nucli urbà de Bufali trobarem antics camins històrics com ara el Camí Reial de Gandia, de l’època de Jaume I, antics masos, camps de vinya, oliveres i arbres fruiters, antigues fonts i naixements. Visitarem, d’una banda, l’Església parroquial de la Ntra. Senyora de Loreto del S.XVIII, que va ser reedificada entre 1885 i 1887, després de sofrir una inundació i d’altra banda, veurem l’ermita dedicada al Santíssim Crist de la Pobresa, es tracta d’una obra de construcció recent (2007). Finalment, descobrirem el jardí musulmà de Bufali.