728x90px covid-aj-onti-01

La Plataforma per la Reindustrialització Territorial fixa les seues prioritats per a 2020

Els representants de la Plataforma per la Reindustrialització Industrial, COEVAL, FEDAC i IBIAE, s’han reunit aquesta setmana a Ontinyent per a acordar quals seran els objectius prioritaris del seu treball en 2020.
En concret la Plataforma prioritzarà els seus esforços en el foment i la posada en valor de la Formació Professional(FP) en considerar que és fonamental per al seu futur que en el territori de l’Eix Industrial Vall d’Albaida, Alcoià-Comtat i Foia de Castalla s’oferisca una formació qualificada i adaptada al que demanden les empreses. Així es valora positivament l’FP dual que Ontinyent i Alcoi oferiran per al sector tèxtil i la que Ibi durà a terme per als sectors del metall i el plàstic ja que permetrà retindre i atraure talent en les tres comarques que a més donat la seua adn industrial volen romandre unides en tots aquells instruments que es creuen per a dignificar i potenciar una FP de qualitat en el territori.

Un altre dels objectius prioritaris que tindrà la Plataforma en 2020 és mantindre el seu compromís per la millora de les àrees industrials en les tres comarques. El projecte Àrees Industrials de Qualitat(AIC) elaborat per la Plataforma va fer possible que la Generalitat per mitjà de l’IVACE desplegara un pla amb importants ajudes comarcals perquè les Àrees Industrials de la Comunitat Valenciana amb el suport dels seus Ajuntaments duguera a terme actuacions de millora que després de molts anys d’oblit eren necessàries per a millorar-les i es posara el focus en els seus polígons industrials. En 2020 la prioritat en aquest camp serà el foment de l’ús de les energies renovables per part de les empreses de les àrees industrials amb el suport de la Generalitat i els Ajuntaments, no sols perquè un estalvi energètic a través per exemple de l’autoconsum fa més competitiva a les empreses i indústries valencianes que han de suportar alts costos energètics sinó també perquè ajuda amb fets a l’important repte mediambiental al qual s’enfronta tota la societat.

Finalment la Plataforma considera també com a objectiu a treballar en 2020 el continuar treballant perquè el model d’associació territorial d’àmbit comarcal i multisectorial continue estenent-se per la Comunitat Valenciana ja que la seua proximitat amb les empreses li permet conéixer de primera mà les seues necessitats i intentar atendre-les, a més d’ajudar a vertebrar territorialment la Comunitat Valenciana. Així cal recordar que la patronal autonòmica CEV està també implicada en el foment d’aquest model i per primera vegada ha creat una Comissió de Treball sobre Assumptes Comarcals i Àrees Empresarials que presideix Javier Cabedo, president d’una de les associacions que forma part de la Plataforma, concretament COEVAL.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Recta final per completar la urbanització del polígon industrial Sant Vicent

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, signava aquest dimecres una sèrie de convenis amb els propietaris de …