24/04/2024 - 22:26
Més

    Jorge Rodríguez planteja un Pla de Modernització dels Polígons Industrials

    Altres notícies

    L’alcalde d’Ontinyent i candidat a la reelecció, Jorge Rodríguez, ha fixat com a “prioritari” l’impuls a la propera legislatura a un Programa de Modernització dels Polígons Industrials locals. Aquest programa, que tindrà com a objectiu atraure noves empreses a la ciutat, és una de les propostes socialistes en matèria econòmica que Jorge Rodríguez avançava hui al transcurs d’una jornada dedicada a visitar vàries empreses, propostes que també inclouen l’ampliació de les actuals bonificacions fiscals o l’impuls a accions que permeten obtenir ajudes europees.

    Jorge Rodríguez destacava que “anem a treballar per afavorir una reindustrialització sostenible, perquè sense un PIB fort en indústria és molt difícil tenir una societat avançada. La indústria és una potent generadora de llocs de treball i anem a apostar per ella”, assenyalava.

    Donant continuïtat a la proximitat amb la societat mostrada a l’elaboració del programa socialista, el candidat i el seu equip visitaven vàries empreses locals que reflexen l’aposta realitzada als últims 4 anys per afavorir la nova indústria ontinyentina: Rebattery, empresa que s’ha acollit al programa Cap Bona Idea Sense Financament; Ontinet, “exemple d’empresa innovadora”; Lurbel “que representa el camí a seguir pel nostre sector tèxtil, creixent des de la innovació, la tecnologia i el disseny”; i Cromia, l’hereua de l’antiga Iriscrom “que representa les empreses d’altres èpoques que no han deixat de treballar i fer front a les dificultats de la crisi”.

    Durant la visita, Jorge Rodríguez avançava alguns dels 30 punts de l’ample programa econòmic socialista per a la propera legislatura, a la qual, avançava, “la promoció econòmica tornarà a ser un eix principal a la gestió”. En aquest sentit explicava que el  Programa de Modernització dels Polígons Industrials permetrà fer més atractiva la implantació de noves empreses, en millorar els serveis que es presten i garantir la instal·lació de banda ampla i cobertura 4G.

    El programa socialista apostarà per Ontinyent com a “Smart City” que li ha servit per ser reconeguda com a Ciutat de la Ciència i la Innovació, i en aquest sentit es continuarà celebrant el Foro I+t i es potenciarà la utilització de la tecnologia per fer una ciutat eficient.

    L’impuls a accions que permeten obtenir ajudes de la Unió Europea dins del pla Horitzó 2020 (que compta amb quasi 80.000 milions d’euros per al període 2014-2020)  serà altra de les línies bàsiques, i en aquest sentit s’aprofitarà  la nova càtedra d’Innovació Urbana i Internacionalització impulsada per les universitat d’Alacant i València a la ciutat per presentar projectes per aconseguir aquest finançament. A més a més, la Càtedra d’Innovació i Internacionalització es coordinarà a més amb la Càtedra d’Innovació de la UPV a Gandia i amb la Càtedra Smart City de la UPV a Alcoi per ficar en marxa una xarxa de ciutats intel·ligents.

    Finalment Jorge Rodríguez avançava la continuïtat i ampliació de les ajudes i bonificacions fiscals per a les empreses posades en marxa en esta legislatura. Estes ajudes, que han servit per bonificar a les empreses nouvingudes creadores de llocs de treball, s’ampliaran per bonificar e l’IBI fins al 50% per a aquells que siguen propietaris del bé immoble i incrementen el número de treballadors; i les ajudes al lloguer d’immobles per a aquells que, no sent propietaris, contracten nous treballadors.

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Malena Alterio penja el “no hi ha entrades” al Teatre Echegaray d’Ontinyent

    La representació d’espectacle “Los amigos de ellos dos” junt a David Llorente esgota la venda online i sols resten 30 entrades de venda exclusiva en taquilla
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -