Ontinyent fomenta l’ocupació agrícola amb un curs reglat i gratuït d’agricultura ecològica

0

L’Ajuntament d’Ontinyent, a través de la regidoria d’Agricultura, col·labora amb el SERVEF en la posada en marxa d’un curs reglat i gratuït d’agricultura ecològica que busca fomentar l’ocupació en aquest sector. El regidor de l’àrea, Fran Quesada, ha visitat hui els terrenys cedits pel consistori per a esta activitat, una superfície de dues fanecades a la zona coneguda com “els horts de la torreta”, a les immediacions del Poliesportiu Municipal, on un grup de prop de 20 persones han iniciat una acció formativa que es perllongarà durant 6 mesos.

Quesada destacava que l’activitat “és altament positiva, perquè obri una via de formació, fomenta la protecció de l’horta i afavoreix el consum de productes autòctons i saludables. Quan des del SERVEF ens van proposar participar, vam accedir ràpidament en comprovar que era una acció que va en la línia d’altres que hem emprés des de la regidoria, com ara la creació dels horts urbans o la realització de cursos d’horticultura ecològica”, recordava.

El director del SERVEF d’Ontinyent, Pere Bernat, explicava per la seua banda que “sempre intentem tocar tots els sectors econòmics que hi ha a la comarca, i en aquest cas hem optat per una acció que permet accedir a un certificat professional de nivell 2, reconegut a nivell estatal. El  curs també inclou practiques no laborals a empreses durant tot el mes d’octubre, i també  oferirem als usuaris els coneixements necessaris per fer alguna cooperativa o funcionar de manera autònoma”, apuntava.

El professor del curs, Victor Rodríguez assenyalava per la seua banda que “a més d’ajudar a obtenir el certificat, tractem que el propi alumne aprenga a planificar correctament per complir amb els requisits de botigues i restaurants, perquè quasi sempre el problema  dels els agricultors ecològics és que no aconsegueixen planificar-se be per cobrir la demanda”, assenyalava. La superfície on s’actua està dividida en dos bancals, destinant-se un d’ells a experiències d’abonat ecològic i funcionament del barbetxo, i l’altre a experiències hortícoles i tècniques de cultiu.