El Vicepresident Rubén Martínez Dalmau, recibe al alcalde de Ontinyent, Jorge Rodríguez, para abordar la situación del barrio de Canterería, afectado por los temporales de septiembre y enero, con el propósito de acometer medidas de urgencia para la regeneración urbana con criterios de sostenibilidad.Fecha: 04-02-2020 Foto: Paco Quiles.

Generalitat i l’Ajuntament estudien mesures d’urgència per a la renovació urbana del carrer Canterería

El vicepresident i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha rebut a l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, per a analitzar la situació del carrer Canterería, afectat pels recents temporals que han deixat nombrosos danys per tota la Comunitat Valenciana i estudiar mesures d’urgència per a la regeneració urbana mitjançant criteris de sostenibilitat.

A la reunió també han assistit la sotssecretària de la Vicepresidència Segona, Blanca Jiménez, i la directora general d’Habitatge i Regeneració Urbana, Elena Azcárraga.

El primer edil ontinyentí ha presentat el projecte que planeja desenvolupar en aquesta zona, edificada al costat del llit del riu Clariano i on habiten unes quaranta famílies que van haver de ser desallotjades al setembre després de la crescuda del riu, motivada per les pluges torrencials. Després de les últimes precipitacions del temporal Gloria, el barri ha tornat a veure’s afectat i moltes persones han perdut els seus habitatges.

El vicepresident ha ressaltat la importància de treballar conjuntament amb els ajuntaments per a anticipar-se a les amenaces del canvi climàtic i les persones “visquen millor i d’una forma més segura”. De la mateixa manera, ha assegurat que “tota la gent que viu en Canterería tindrà un habitatge on residir”. A més, ha situat a Ontinyent com a “model de la col·laboració interinstitucional perquè el dret a l’habitatge estiga garantit”.

Per la seua part, Jorge Rodríguez ha agraït la “receptivitat absoluta” per part de la Vicepresidència Segona a evitar el mal a les persones i immobles. En aquests moments, l’Ajuntament continua les gestions per a l’adquisició de les 40 habitatges del barri, operació per a la qual ja hi ha acord amb 35 propietaris.

Rodríguez ha avançat que, després de la compra de les cases, “es procedirà a la seua demolició per a convertir aquest espai en un model de regeneració urbana, amb un parc inundable que siga compatible amb la realitat que desgraciadament vivim fruit del canvi climàtic”. La intervenció serà similar a la ja existent en el marge oposat del riu.

Martínez Dalmau ha recordat l’aposta del Consell per l’habitatge a Ontinyent, municipi que va visitar al novembre per a conèixer l’estat de les obres que s’estan desenvolupant dins de l’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) del barri de la Vila i el centre històric El Raval. Una visita en la qual va destacar l’esforç de la Generalitat per impulsar la regeneració urbana d’aquesta localitat, on s’invertiran 13 milions d’euros en tan sols huit anys.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TV Digital Ontinyent

TV Digital Ontinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

Adjudicades les obres de millora a l’IES Pou Clar i el CEIP La Solana

L’Ajuntament d’Ontinyent adjudica diverses obres de millora a l’IES Pou Clar i el CEIP La …