S’inicien les obres d’escomesa elèctrica en la residència per a Discapacitats d’Ontinyent

0

Este matí s’han iniciat les obres d’escomesa elèctrica en la Residència Caixa Ontinyent per a Discapacitats psíquics, que és el tràmit previ a la cessió del centre per a la seua posada en funcionament.

Segons el conveni de col·laboració subscrit al seu dia entre Conselleria de Benestar Social, Ajuntament d’Ontinyent i Caixa Ontinyent, el centre ha de cedir-se en ús gratuït a la Conselleria perquè l’equipe i el pose en funcionament. No obstant això, s’està estudiant com a alternativa la possibilitat que la futura gestió del servici siga duta a terme per la Fundació Trévol.

El centre, que es denominarà oficialment Residència Caixa Ontinyent, té una capacitat per a 40 usuaris i podria entrar en funcionament en 2015.  S’ubica al terme municipal d’Ontinyent, junt amb el Col·legi d’Educació Especial i al Centre de Dia, ambdós destinats a persones discapacitades i construïts també per Caixa Ontinyent en 1985 i 2002. Compta amb una superfície construïda de 1.950 m2 sobre una parcel·la de 6.613 m2, dividida en diverses zones:

  • Zona de vivendes, amb cinc mòduls independents de 165 metres cadascun. Cada mòdul disposarà de lavabos, sala d’estar, habitacions i terrassa-jardí.
  • Zona de tallers, amb diverses aules per a activitats de centre de dia i sala d’usos múltiples per a activitats de teràpia, oci i entreteniment.
  • Zones comunes, amb menjador, bugaderia, despatxos d’administració i infermeria.

La inversió necessària per a fer realitat el centre ha sigut de 2,8 milions d’euros, aportats per Caixa Ontinyent, l’Ajuntament d’Ontinyent i la Generalitat Valenciana.