13/07/2024 - 10:39
Més

  Ontinyent Participa 2016 té més pressupost i dóna més temps als ciutadans per presentar propostes

  Altres notícies

  Els veïns i veïnes disposaran de 3 setmanes per plantejar possibilitats per invertir 400.000 euros dels pressupostos de 2016.

  L’alcalde i els regidors d’Hisenda i Ciutadania presenten un procés que per primera volta s’inicia en l’any anterior al de l’execució de les obres.

  Més pressupost, més temps per presentar propostes ciutadanes i l’avançament dels terminis per tal d’iniciar abans l’execució de les obres, són algunes de les novetats de “Ontinyent Participa 2016”, el pioner procés impulsat pel Govern d’Ontinyent perquè la ciutadania propose aquells projectes que volen que s’executen per tal de millorar la ciutat. Aquest any l’import de les inversions que decidiran els citadans d’Ontinyent puja fins a 400.000 euros. L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i els regidors d’Hisenda, Joan Sanchis, i Ciutadania, Virtudes González, presentaven aquest matí el calendari i els detalls d’una tercera edició avalada per l’èxit de les dues anteriors.

  Jorge Rodríguez manifestava que la presentació d’esta tercera edició “reafirma la nostra aposta per la regeneració democràtica i la participació ciutadana, amb una experiència que ha estat un èxit no sols per la possibilitat que es dona a la ciutadania de elegir de forma directa on s’han d’executar les inversions municipals, sinó perquè també ens ha convertit en un referent per a moltes ciutats que volen dur a terme processos semblants”, destacava.

  Les novetats, com apuntava Virtudes González, “han estat ja presentades al Consell de Participació Ciutadana i al Consell Econòmic i Social, on l’acollida ha estat bona”. Les bases i el sistema es manté respecte de l’any anterior, i estan ja exposades a la web www.ontinyentparticipa.com, on s’explica que l’única limitació significativa és que cada projecte pot suposar com a màxim un 50% de la inversió total del programa, una xifra que enguany serà d’un tope de 200.000 euros per projecte.

  Per la seua banda, Joan Sanchis detallava el calendari, “que presenta una novetat important amb l’ampliació de la part propositiva, que passa de 2 setmanes a més de 3, per donar més temps i facilitar més si cap als veïns i veïnes la participació. A més avancem en el temps tot el procés perquè l’Ontinyent Participa de 2016 es prepare en 2015, i així facilitem que les obres s’executen al seu any natural, on estan consignades als pressupostos”, apuntava.

  El calendari serà el següent:

  1-INFORMACIÓ DEL PROCÉS A CIUTADANIA I ASSOCIACIONS (DEL 26 D’OCTUBRE AL 8 DE NOVEMBRE DE 2015): al llarg de l’última setmana del mes d’octubre s’ha donat informació del procediment al Consell Veïnal, al Consell Econòmic i Social així com al Consell de Ciutat. El dia 5 de novembre es celebra roda de premsa per presentar el programa i remetre la informació als diferents consells sectorials.

  2-FASE PROPOSITIVA: la ciutadania i les associacions poden fer arribar les propostes mitjançant el correu electrònic proposa@ontinyentparticipa.com o el Registre General de l’Ajuntament des del 9 al 30 de novembre de 2015 (ambdós inclosos).

  3-INFORMACIÓ TÈCNICA: informe tècnic dels projectes per determinar pressupost aproximat, objectiu i beneficiaris del mateix. De l’1 de desembre de 2015 al 7 de gener de 2016.

  4-REMETRE INFORMACIÓ ALS CONSELLS SECTORIALS: del 8 al 20 de gener de 2016, els consells sectorials analitzaran les propostes per procedir a la seua votació al Consell de Ciutat.

  5-CONSELL DE CIUTAT: el dia 20 de gener de 2016 es celebrarà el Consell de Ciutat que decidirà els 10 projectes que seran objecte de votació.

  6-CAMPANYA INFORMATIVA I PRESENTACIÓ DELS PROJECTES: Del 21 al 29 de gener de 2016. S’informarà dels projectes que seran objecte de votació i del període i llocs on es podrà votar. Els autors dels projectes els presentaran en un acte públic.

  7-SETMANA DE VOTACIONS: des de l’1 al 5 de febrer de 2016 es podrà votar telemàticament per mitjà del sistema habilitat per internet i al Teatre Echegaray, Centre Cívic del Llombo, EPA Sant Carles, Agència de Lectura de Sant Rafel, Biblioteca de Sant Josep i a l’Ajuntament.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -