Ontinyent recolzarà els “nous talents” amb un programa de beques, ajudes i un concurs

0

L’Ajuntament d’Ontinyent s’ha aliat amb el clúster INNOVALL i la Universitat d’Alacant per posar en marxa el programa “Nous Talents”, una línia d’actuació encetada per atraure i retindre a la ciutat idees innovadores de joves qualificats. El programa, dotat amb 90.000 euros, està emmarcat al sí del Pla per a la Reactivació Econòmica i el Foment de l’Ocupació 2014/2015, recentment presentat pel Govern d’Ontinyent, i que encara està obert a aportacions dels diversos sectors, partits i entitats representades al Consell Econòmic i Social (CES).

El Programa “Nous Talents” compren 2 grans línies d’acció: el Concurs “Activa Ontinyent: Idees Innovadores” i un total de 20 beques i ajudes per a la inserció de nous talents. El Concurs “Activa Ontinyent: Idees Innovadores” pretén detectar idees innovadores amb un alt contingut tecnològic que sorgisquen en l’entorn universitari, i desenvolupar-les per assegurar la seua viabilitat empresarial i la seua posada en marxa al terme d’Ontinyent.

Es podran presentar projectes de forma individual o col·lectiu, amb prevalença per a les iniciatives vinculades al sector de les Tecnologies de la Innovació i les Comunicacions (TIC), tenint com a públic objectiu a tota la comunitat universitària de la Comunitat Valenciana. Els tres millors projectes seleccionats seran premiats per l’Ajuntament d’Ontinyent amb 3.000 euros cadascú, havent d’instal·lar-se i desenvolupar-se a la ciutat, on tindran la possibilitat de beneficiar-se de l’ús del Coworking Soterrani d’Idees així com d’altres programes impulsats per l’Ajuntament.

Per altra banda, la inserció de nous talents s’afavorirà utilitzant dos mecanismes diferenciats. En primer lloc, es crearà una borsa de subvencions per a empreses i associacions que vullguen contractar personal, 10 ajudes que seran regulades mitjançant convocatòria pública i seran d’un màxim de 500 euros per mes i persona contractada durant els primers 6 mesos del contracte, que hauran de tenir una duració mínima d’un any. El segon mecanisme serà la posada en marca de 10 beques d’inserció laboral a l’Ajuntament d’Ontinyent dotades amb 3.000 euros cadascuna, per realitzar diversos projectes durant un periode de 6 mesos (d’octubre de 2014 a març de 2015).

Estos projectes serviran per col·laborar a l’organització i difusió del concurs “Activa Ontinyent: Idees innovadores”; sistematitzar els recursos turístics, socials i mediambientals de l’Ajuntament; dinamitzar l’espai Coworking “Soterrani d’Idees”; i realitzar aportacions als Plans de Joventut i Igualtat que desenvolupa el consistori, i al primer esborrany de Pla Estratègic de Ciutat que es posarà en marxa al marc de la Comissió “Pensem Ontinyent” del CES.

Des del Govern d’Ontinyent s’ha explicat que l’objectiu del programa “Nous Talents” “ens servirà per captar idees que es puguen convertir en projectes tecnològics, innovadors i viables, que puguen ser constituïts com a empreses, i també per contribuir a la inserció laboral de joves qualificats com be fent-se des fa dos anys a través de la Fundació Universitària Campus Ontinyent (FUVA)”. Igualment, s’ha insistit en que el Pla per a la Reactivació Econòmica i el Foment de l’Ocupació dins del qual es troba el programa “Nous Talents” “no està ni molt menys tancat, sinó que està obert a les aportacions que els membres del Consell Econòmic i Social i els grups polítics municipals vullguen fer abans de la seua aprovació definitiva aquest mes de juliol”, destacaven.