23/07/2024 - 10:42
Més

  S’inicien les obres de peatonalització parcial de la Plaça Major d’Albaida

  Altres notícies

  L’equip de govern de l’ajuntament d’Albaida ultima en els darrers dies els preparatius per a iniciar les obres de peatonalització parcial de la Plaça Major i de la Plaça del Pintor Segrelles també coneguda com a Plaça de La Vila. La Plaça Major és un dels espais arquitectònics més emblemàtic de la ciutat i compta amb la imponent presència del Palau Marquesal dels Milà i Aragó dels segles XVI-XVII, l’edifici més important de l’arquitectura civil de la ciutat i un dels més destacats de la provincia de València, declarat també com a BIC (Bé d’Interés Cultural). Per la seva banda, la Plaça del Pintor Segrelles està presidida per l’Esglèsia de l’Assumpció que compta al seu interior amb gran nombre de pintures al fresc del conegut il.lustrador albaidí Josep Segrelles, la casa museu del qual també hi es troba a la mateixa Plaça de la Vila.
  Aquesta mesura de peatonalització parcial és una reivindicació històrica del veïnat d’Albaida, donat que la Plaça Major és el centre neuràlgic sobre el que es desenvolupa gran part de la vida social i cultural de la població al llarg de l’any. Al novembre de 2003, a proposta del BLOC en l’oposició, el plenari municipal va aprovar per unanimitat de tots els grups polítics la mesura de peatonalització parcial de Plaça La Vila. Ara, uns anys després i ja des de les responsabilitats de govern, Josep Esplugues, regidor d’urbanisme, manifesta la seva satisfacció personal pel fet que vaja a concretar-se definitivament aquesta mesura, “recuperant per a les persones un espai tan ampli, històric i significatiu com aquest”.

  L’actuació urbanística, segons el regidor, “s’emnarca dins d’un urbanisme més raonable i perdurable, un urbanisme més humà, que pensa prioritàriament en les persones i que treballa per a facilitar-los les condicions de vida i un entorn més saludable. Eixe és l’urbanisme que volem per a Albaida, no el de les grans inversions i els desgavells, sinò aquell que prioritza per damunt de tot el benestar de la ciutadania”.

  Per als vehicles que habitualment estacionaven en aquestes places, l’ajuntament ha previst l’habilitació d’espais alternatius en solars propers a la plaça, com ara el del carrer Major i el de l’anomenada Albaida Humida.

  Igualment i per a la realització de tràmits administratius al propi ajuntament situat a la mateixa Plaça Major, el consistori habilitarà unes places d’aparcament limitades en temps, així com un espai específic per a persones amb mobilitat reduïda, facilitant així les tasques als veïns i veïnes del municipi que s’apropen a les oficines municipals per tal de realitzar gestions administratives.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent celebra el seu 1r concurs de tomata: inscripcions obertes

  Aquest dissabte, Ontinyent celebra el seu 1r Concurs de Tomata a la plaça del Sant Domingo, organitzat per Per...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -