Rebeca Torró explica el Pla Especial de Minimització de l’impacte territorial en sòl no urbanitzable

La Regidora de Territori d’Ontinyent, Rebeca Torró, ha explicat al Grup de Treball del Disseminat el Pla Especial de Minimització de l’impacte territorial en sòl no urbanitzable que s’aprovarà hui al plenari, i que serà exposat en breu al públic.

A la reunió, a la que assistien Joan Sanchis (PSPV-PSOE), Vicent Xavier Vila (Compromís), Manuel Ruiz (EUPV), Xaro Penadés (en representació de les associacions veïnals del disseminat), l’arquitecte municipal Manuel Ángel del Moral i la tècnica Carmen Gil, es donava compte del Pla Especial que s’aprovarà hui per tal d’avançar-se a l’entrada en vigor de la nova llei urbanística aprovada fa dues setmanes: “la nova llei no beneficia el Pla Especial i, per tant, devem avançar els tràmits i notificacions dos dies, perquè estiga tot llest abans de l’1 d’agost i així que el Pla es tramite amb la legislació urbanística anterior”, recordava regidora.

Cal recordar que a Ontinyent existeixen al voltant de 120 infraccions al sòl no urbanitzable i de 90 al sòl urbanitzable i que no totes són construccions de vivendes, sinó hi ha també construccions auxiliars. Front aquesta situació, l’Ajuntament va proposar que a la nova llei urbanística s’incloguera la possibilitat d’ordenar les construccions existents i no sols les consolidades, però la negativa del PP aboca a la demolició a les vivendes que no tenen la condició de consolidades. Davant d’açò el consistori pren esta mesura i segueix estudiant possibilitats per trobar una eixida al problema de les casetes.

Rebeca Torró incidia en què “el PP ha perdut una gran oportunitat de donar als valencians i valencianes una solució legislativa a la problemàtica de les vivendes construïdes en sòl no urbanitzable, un problema que existeix a tota la Comunitat Valenciana, però que el Partit Popular no vol resoldre amb transparència i mitjançant una llei”, concloïa.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TVDigitalOntinyent

TVDigitalOntinyent
Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Lesnoticies d'Ontinyent a Televisió Digital Ontinyent

També pot interessar-te

El PP considera “fonamental” que l’Hospital d’Ontinyent deixe d’utilitzar-se com a arma política

El Partit Popular d’Ontinyent considera fonamental que “el tema del futur Hospital no s’utilitze de …