Bocairent distingeix Antonio Ferri i el grup de danses Cardaors amb els premis 9 d’Octubre

El Consell municipal de Cultura de Bocairent va elegir aquest dilluns, 28 de juliol, els guardonats amb els premis 9 d’Octubre del 2014 que seran lliurats la vesprada del Dia dels valencians. En aquesta edició, sols hi havia presentada una candidatura en cada categoria; així, el pintor Antonio Ferri, proposat per Art-92, va rebre deu vots a favor per dues abstencions per confirmar el guardó individual mentre que el grup de danses Cardaors va comptar amb onze suports i una oposició per aconseguir la distinció en la modalitat col·lectiva a la qual optava a iniciativa de l’associació Mésquedones.

A Antonio Ferri se li reconeix “tota una vida dedicada a la pintura” culminada “en la donació al poble de Bocairent d’una important col·lecció d’obres que són una mostra dels diferents estils i tendències que ha conreat al llarg de la seua dilatada carrera”. D’aquesta forma, el 31 de maig passat va quedar inaugurat el museu municipal dedicada a l’artista en la coneguda com Casa dels pintors. A més, Art 92 el considerava com “un digne mereixedor d’aquest premi” per la seua col·laboració als concursos de pintura Joan de Joanes en els quals ha actuat com a jurat en diverses ocasions i “per la seua qualitat humana”.

Amb el premi 9 d’Octubre, el grup Cardaors veu distingits més de trenta anys de treball dedicat a la recuperació dels balls i de les cançons locals –moltes de les quals van ser recopilades a “La serra i la vall”, una publicació de referència per als estudiosos de la música popular valenciana. Igualment, els seus membres, actualment una vintena, s’han preocupat també per posar en valor la indumentària tradicional amb l’organització de tres exposicions i la divulgació de diferents escrits sobre la matèria. De fet, la candidatura de Mésquedones destaca el paper desenvolupament a l’hora “de mostrar i d’ensenyar la nostra cultura popular”. Així mateix, Cardaors va organitzar el 3r Aplec de danses del País Valencià el 1980 i ha participat en tots els de la Vall d’Albaida –dels quals n’ha acollit dos, el darrer l’11 de setembre del 2010, i de la serra de Mariola –sent-ne amfitrió de la novena edició el 27 d’abril del 2013.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre TVDigitalOntinyent

TVDigitalOntinyent
Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials. Lesnoticies d'Ontinyent a Televisió Digital Ontinyent

També pot interessar-te

COEVAL convoca un webinar sobre sobre les claus per a enfortir a les empreses davant la crisi del COVID-19

El webinar que serà en línia i tindrà un enfocament molt pràctic se celebrarà el …