Finalitza la intervenció de recuperació ambiental i paisatgística del Barranc de la Font Jordana

0

Amb la visita del diputat de Medi Ambient de la Diputació de València, Josep Vicent Bort, en companyia de tècnics de l’ens provincials, s’han donat per finalitzada la intervenció de recuperació ambiental i paisatgística del barranc de la Font Jordana d’Agullent, que s’han dut a terme des del mes de novembre.

L’actuació s’ha realitzat en els 400 metres de barranc que corren paral·lels al parc fins l’encreuament del camí del cementeri. Un espai d’alt valor natural però que estava agredit pels processos erosius, la invasió de vegetació aliena al barranc i la presència de residus. Jesús Pla, alcalde d’Agullent, s’ha mostrat molt satisfet pel resultat de la intervenció, que ha contemplat entre d’altres, la plantació d’espècies autòctones adequades al barranc, una actuació per a la contenció del talús i l’obertura d’una senda pel llit del barranc per a poder passejar a peu. El projecte de recuperació ha tingut un pressupost de 57.125€, assumits en un 15% per l’ajuntament i en un 85% per la Diputació de València.

Per tal de fer visible l’actuació, l’Ajuntament d’Agullent ha programat per al diumenge 21 de febrer una ruta teatralitzada al barranc, anomenada “Descobreix la planta màgica de Sàngana”. Es tracta d’una ruta amb contacontes, jocs, una història d’extraterrestres i natura, molta natura. La participació a la ruta, destinada a públic familiar, és gratuïta però cal inscriure’s prèviament perquè les places són limitades. La inscripció s’ha de realitzar a la Casa de la Cultura d’Agullent (96 290 7472).

Publicitat