29/11/2023 - 10:05
Més

  “Ontinyent Rehabilita” incrementa un 140% el nombre de sol·licituds rebudes

  Altres notícies

  El pla municipal d’ajudes a la rehabilitació, “Ontinyent Rehabilita”, ha incrementat un 140% el nombre de sol·licituds rebudes respecte a l’any anterior. El projecte ha passat de 27 expedients tramitats l’any 2015 a les 65 sol·licituds presentades al que portem del 2016, les quals ja es troben en procés de tramitació. “Ontinyent Rehabilita” contempla ajudes de fins al 50% en obres d’un màxim de 15.000 euros per a la rehabilitació de façanes, cobertes, aïllaments, enderrocs, eliminació de barreres arquitectòniques, estalvi energètic o adequació de locals per a nous comerços, en l’àmbit de l’Àrea de Rehabilitació Urbana que s’estén a La Vila, Raval-Poble Nou i Camí dels Carros-Cantereria. Al cas de l’eliminació de barreres i l’estalvi energètic, les ajudes s’estenen a tot el casc urbà.

  L’increment del 140% en el nombre de sol·licituds, més del doble que l’any passat, “es deu en gran mesura a la informació que s’ha difós tant individualment als possibles beneficiaris del ARRU, programa de rehabilitació concedit per la Conselleria d’Habitatge”, com a la resta d’ajudes de rehabilitació” comentava el regidor de Territori, Jaime Peris. En aquest moment L’ajuntament d’Ontinyent es troba recaptant informació de les sol·licituds, per poder així procedir a la seua valoració econòmica total i aplicar els criteris de valoració que figuren en la convocatòria. D’aquesta forma es podrà elaborar la resposta de resolució per part de la comissió d’avaluació, la qual serà elevada a l’òrgan concedent, en aquest cas el regidor de Territori Jaime Peris, per a la seua concessió per decret.

  Seran beneficiaris les persones o entitats propietaris dels immobles, i les comunitats de propietaris, així com els arrendataris o titulars de l’activitat en cas d’usos terciaris o dotacionals, sempre que disposen de l’autorització dels propietaris. En el cas de treballs de realització d’instal·lacions destinades a l’estalvi energètic i utilització d’energies renovables, els immobles hauran de tindre una antiguitat superior a 30 anys. Les actuacions subvencionades s’han de realitzar íntegrament durant l’any 2016.

  Cal recordar que a banda de la línia de subvenció pròpia de l’Ajuntament hi ha que afegir “ARRU Habitatge” i “Rehabilitació d’Edificis” cofinanciades per la Conselleria d’Habitatge on es contemplen subvencions de rehabilitació, i per primera vegada de renovació amb quantitats de fins a 45.000 euros. “Tot aquell qui vulga rehabilitar el seu habitatge, ara és el seu moment; l’Ajuntament facilita unes ajudes municipals compromeses i necessàries per al ciutadà” sentenciava el regidor.

  Font: Ajuntament d’Ontinyent

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent necessita una Oficina municipal de suport a associacions

  Gabriel Portero Valls Regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Ontinyent Si per alguna cosa es caracteritza Ontinyent és pel seu dinamisme. Som...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -