“Ontinyent Rehabilita” incrementa un 140% el nombre de sol·licituds rebudes

El pla municipal d’ajudes a la rehabilitació, “Ontinyent Rehabilita”, ha incrementat un 140% el nombre de sol·licituds rebudes respecte a l’any anterior. El projecte ha passat de 27 expedients tramitats l’any 2015 a les 65 sol·licituds presentades al que portem del 2016, les quals ja es troben en procés de tramitació. “Ontinyent Rehabilita” contempla ajudes de fins al 50% en obres d’un màxim de 15.000 euros per a la rehabilitació de façanes, cobertes, aïllaments, enderrocs, eliminació de barreres arquitectòniques, estalvi energètic o adequació de locals per a nous comerços, en l’àmbit de l’Àrea de Rehabilitació Urbana que s’estén a La Vila, Raval-Poble Nou i Camí dels Carros-Cantereria. Al cas de l’eliminació de barreres i l’estalvi energètic, les ajudes s’estenen a tot el casc urbà.

L’increment del 140% en el nombre de sol·licituds, més del doble que l’any passat, “es deu en gran mesura a la informació que s’ha difós tant individualment als possibles beneficiaris del ARRU, programa de rehabilitació concedit per la Conselleria d’Habitatge”, com a la resta d’ajudes de rehabilitació” comentava el regidor de Territori, Jaime Peris. En aquest moment L’ajuntament d’Ontinyent es troba recaptant informació de les sol·licituds, per poder així procedir a la seua valoració econòmica total i aplicar els criteris de valoració que figuren en la convocatòria. D’aquesta forma es podrà elaborar la resposta de resolució per part de la comissió d’avaluació, la qual serà elevada a l’òrgan concedent, en aquest cas el regidor de Territori Jaime Peris, per a la seua concessió per decret.

Seran beneficiaris les persones o entitats propietaris dels immobles, i les comunitats de propietaris, així com els arrendataris o titulars de l’activitat en cas d’usos terciaris o dotacionals, sempre que disposen de l’autorització dels propietaris. En el cas de treballs de realització d’instal·lacions destinades a l’estalvi energètic i utilització d’energies renovables, els immobles hauran de tindre una antiguitat superior a 30 anys. Les actuacions subvencionades s’han de realitzar íntegrament durant l’any 2016.

Cal recordar que a banda de la línia de subvenció pròpia de l’Ajuntament hi ha que afegir “ARRU Habitatge” i “Rehabilitació d’Edificis” cofinanciades per la Conselleria d’Habitatge on es contemplen subvencions de rehabilitació, i per primera vegada de renovació amb quantitats de fins a 45.000 euros. “Tot aquell qui vulga rehabilitar el seu habitatge, ara és el seu moment; l’Ajuntament facilita unes ajudes municipals compromeses i necessàries per al ciutadà” sentenciava el regidor.

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El PP considera “fonamental” que l’Hospital d’Ontinyent deixe d’utilitzar-se com a arma política

El Partit Popular d’Ontinyent considera fonamental que “el tema del futur Hospital no s’utilitze de …