Ontinyent realitza durant els mesos d’estiu un pla de neteja i desinfecció intensiva de tot el casc urbà

0

Manuel Cuesta demana la col·laboració ciutadana per mantenir els carrers en les millors condicions possibles

La Regidoria de Neteja d’Ontinyent,  en col·laboració amb diversos departaments municipals i l’empresa responsable del servei de neteja viària, UTE-Urbacisa, està duent a terme durant els mesos de juny a setembre un pla especial de neteja intensiva i desinfecció de tots els carrers del casc urbà. L’objectiu principal és desenvolupar una neteja a fons de la via pública, incloent el mobiliari urbà (senyals de trànsit, papereres, contenidors, banquets, etc…) que permeten millorar la higiene i la imatge de tota la ciutat.

NetejaViariaOntinyent2013El regidor de l’àrea, Manuel Cuesta, destacava que “no anem a deixar cap carrer d’Ontinyent sense repassar dins d’aquesta actuació de neteja intensiva i desinfecció. El DNI d’una ciutat és la imatge que dona als seus veïns i visitants, i volem que aquesta siga el més neta possible”. El pla, segons explicava el regidor, permetrà que un dispositiu especial de neteja que inclou una hidronetejadora a pressió i un camió cisterna carregat d’aigua amb una solució desinfectant passen almenys una volta per tots els carrers.

El gerent de l’empresa, José Mª Monje, explicava que la neteja que s’està duent a terme per part d’operaris i màquines “és molt més profunda que una neteja ordinària, ja que permet eliminar fins i tot les habituals taques d’oli que deixen els vehicles a les voreres”, però que es realitza juntament amb el dispositiu ordinari de neteja amb màquines agranadores i agranament manual que està en marxa durant tot l’any.  La neteja es realitza de manera coordinada amb el servei de recollida de residus dels contenidors, de manera que quan estos s’alcen s’aprofita per netejar intensivament la superfície on es dipositen; així com amb la Policia Local, que senyalitza les zones on es va a actuar perquè es retiren els vehicles.

En aquest sentit, el regidor de Neteja agraïa la col·laboració dels veïns i els demanava “comprensió amb una actuació que és necessària”, destacant que aquesta està duent-se a terme a primera hora del matí, per tal de provocar les menors molèsties possibles a la circulació vial i peatonal. Cuesta afegia que, “per mantenir Ontinyent el més net possible, és fonamental contar amb la col·laboració ciutadana”, i en aquest sentit demanava a la ciutadania “la seua ajuda per mantenir nets els carrers de la ciutat, que és la casa de tots i totes”, concloïa.