L’Alcalde d’Ontinyent rep en nom de la ciutat el premi “Cervino” de la Societat de Festers

0

L’entitat homenatja Ontinyent i els seus veïns pel seu lligam amb la festa de Moros i Cristians i la seua promoció

Jorge Rodríguez destaca que les festes morocristianes són “indestriables” de la història escrita i quotidiana de la ciutat

L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, rebia el passat dissabte en nom de la ciutat el premi “Cervino”, la distinció que la Societat de Festers fa anualment a persones i/o entitats pel seu treball en la promoció de les festes de Moros i Cristians, i que enguany l’entitat que presideix Toni Morales lliurava “a la ciutat d’Ontinyent, i les seues dones i homes”.

EntregaPremiCervinoOntinyent2013L’acte de lliurament tenia lloc a la seu de l’entitat al Carrer Major, on, en presencia de representant de la Societat, de les comparses i dels càrrecs festers d’enguany, el primer edil feia un recorregut per la història recent d’Ontinyent als últims 153 anys, “als quals la festa ha format part de la nostra història com a poble, però no sols en la crònica de la festa. La Festa també ha sigut i és part de la nostra història quotidiana, de la que no s’escriu ni consta als arxius, però de la qual tots formen part”.

L’Alcalde recordava moments històrics viscuts a la ciutat des que la festa va nàixer al 1860 “com un projecte comú del poble”. D’aquesta manera, recordava episodis com l’accident de tren en febrer de 1924 que va motivat que el rei Alfons XIII concedira a la ciutat el titol de “Muy Caritativa”, i que va motivar unes festes extraordinàries; el paper de les festes per “curar ferides” en 1940, després de la Guerra Civil; o més recentment l’eixida de les dones a festes per primera vegada en agost de 1989.

Jorge Rodríguez destacava que “la festa ha estat present en tots i cadascun dels moments importants del nostre poble, però també en cadascun dels xicotets i moments privats de la vida de milers d’ontinyentins, ajudant-nos a superar els moments durs, com els que hui transitem o ensenyant-nos a aprendre i a gaudir dels bons moments. Després de 153 anys de Moros i Cristians, la festa és indestriable d’Ontinyent, i per això, en nom de la ciutat, vull agrair a la Junta de Festes i en especial al seu President Toni Morales i a tots els Festers i les Festeres este premi Cervino que atorgueu a la ciutat d’Ontinyent, a les seus dones i homes”, concloïa l’Alcalde d’Ontinyent.