L’any 2014 els partits que donaven suport al govern municipal -PSOE, Compromís i Esquerra Unida- van acordar la posada en marxa d’una nova forma de gestionar els diners de totes i tots amb els pressupostos participatius #OntinyentParticipa.

En la seua primera edició la partida pressupostària inicial va ser de 350.000€, l’any següent de 375.000€, en 2016 el pressupost va augmentar fins 425.000€ i en aquesta edició, la partida reflectida al projecte de pressupost per al 2017 presentat per l’equip de govern socialista es mantenia intacta.

En eixe sentit, la portaveu de Compromís per Ontinyent, Sílvia Urenya, ha manifestat que “després de tres edicions, aquesta pionera iniciativa ja està molt consolidada a la nostra ciutat, però com a ferms defensors que som dels pressupostos participatius pensem que cal seguir treballant per millorar el procés de proposta i selecció de projectes i per suposat seguir incrementant la seua partida. Per això des de Compromís vam presentar una esmena al projecte de pressupost de 2017 perquè s’augmentara en 75.000€ la partida per arribar així al mig milió d’euros, que correspon amb el 10% del total d’inversions reals pressupostades per a l’any vinent (5,3 milions d’euros)”. La portaveu de Compromís afegia que “gràcies a aquest increment en la partida d’#OntinyentParticipa s’assegura que els projectes que durant aquesta setmana ha estat votant la ciutadania isquen endavant”.

Urenya insistia en destacar que, “com a ontinyentins i ontinyentines, hem d’estar orgullosos per l’èxit d’aquesta iniciativa d’apoderament ciutadà ja que gràcies a ella nombrosos ajuntaments, partits polítics i entitats cíviques s’han interessat per la nostra ciutat”. Eixe és el cas de l’actual alcalde de València, Joan Ribó, qui en 2014 va vindre a Ontinyent juntament amb el seu equip per entrevistar-se amb el grup municipal de Compromís, aleshores al govern municipal, per a, en paraules de Ribó, “aprendre de la forma de gestionar de Compromís quan té responsabilitat de govern com és el cas d’Ontinyent, que està demostrant que altra forma de fer política és possible, amb responsabilitat i propostes molt valentes, com la cooperativa elèctrica, fugint de l’oligopoli energètic i l’experiència de participació ciutadana #OntinyentParticipa”.

Font: Compromís per Ontinyent