Informació facilitada per ElTiempo.es

Nivell taronja a Ontinyent i la comarca per fort episodi de pluges per al cap de setmana

L’Agència Estatal de Meteorologia, AEMET, llançava un avís especial a les 13 hores d’ahir, 15 de desembre, sobre la possibilitat de fenòmens adversos relacionats amb un temporal de vent, mar i pluja en l’àmbit geogràfic de la Comunitat Valenciana, Múrcia, les Illes Balears i zones costaneres mediterrànies. En aquesta mateixa línia, un Butlletí d’Avís Especial del Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat Valenciana avisa de la situació de temporal de pluja, mar i vent, i demana als municipis que estan en preemergència que facen un seguiment i atenció de tots els avisos per tal d’activar amb antelació els possibles protocols d’actuació.

L’avís d’AEMET destaca que el temporal comença hui divendres 16 de desembre i es prolonga fins al pròxim dilluns. A més, la probabilitat de compliment de l’avís és molt alta, major del 70%. L’episodi de pluges estarà ocasionat per l’arribada de vents de l’est (Llevant i Gregal) procedents del Mediterrani i molt humits, que descarregaran amb força al sud de la Comunitat Valenciana i Múrcia. Segons AEMET, en aquestes zones es podrien recollir entre 150 i 200 litres per metre quadrat al llarg del cap de setmana.

D’aquesta manera, pel que fa a la zona d’Ontinyent i la Vall d’Albaida, figura als mapes d’avís meteorològic d’AEMET en color verd durant el dia de hui (sense risc), en taronja en els mapes d’avisos de demà dissabte, pel risc important de pluges i en groc, situació de risc, per a diumenge. Pel que fa a les quantitats, segons les previsions de ElTiempo.es, les xifres estarien a Ontinyent en els 26 l/m² durant el dia de hui, 84 l/m² demà, 66 l/m² diumenge i 68 l/m² dilluns.

Cal recordar que es tracta de previsions que poden canviar amb el pas de les hores.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Victor Vidal

Victor Vidal
Graduat en Comunicació audiovisual per la Universitat de València i especialitzat en Direcció de cinema per l’Escola de cinema Nou Prodigi de Barcelona. Anteriorment, becari a TVE València i Agencia EFE València. És col·laborador en tasques de redacció, càmera i muntatge a Televisió Digital d’Ontinyent.

També pot interessar-te

Més de 170 empreses conformen l’oferta sanitària de qualitat en productosemergencias.com by ATEVAL

ATEVAL va posar en funcionament el passat 14 d’abril la seua plataforma online promocional www.productosemergencias.com, …