28/11/2023 - 14:45
Més

  Nivell taronja a Ontinyent i la comarca per fort episodi de pluges per al cap de setmana

  Altres notícies

  L’Agència Estatal de Meteorologia, AEMET, llançava un avís especial a les 13 hores d’ahir, 15 de desembre, sobre la possibilitat de fenòmens adversos relacionats amb un temporal de vent, mar i pluja en l’àmbit geogràfic de la Comunitat Valenciana, Múrcia, les Illes Balears i zones costaneres mediterrànies. En aquesta mateixa línia, un Butlletí d’Avís Especial del Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat Valenciana avisa de la situació de temporal de pluja, mar i vent, i demana als municipis que estan en preemergència que facen un seguiment i atenció de tots els avisos per tal d’activar amb antelació els possibles protocols d’actuació.

  L’avís d’AEMET destaca que el temporal comença hui divendres 16 de desembre i es prolonga fins al pròxim dilluns. A més, la probabilitat de compliment de l’avís és molt alta, major del 70%. L’episodi de pluges estarà ocasionat per l’arribada de vents de l’est (Llevant i Gregal) procedents del Mediterrani i molt humits, que descarregaran amb força al sud de la Comunitat Valenciana i Múrcia. Segons AEMET, en aquestes zones es podrien recollir entre 150 i 200 litres per metre quadrat al llarg del cap de setmana.

  D’aquesta manera, pel que fa a la zona d’Ontinyent i la Vall d’Albaida, figura als mapes d’avís meteorològic d’AEMET en color verd durant el dia de hui (sense risc), en taronja en els mapes d’avisos de demà dissabte, pel risc important de pluges i en groc, situació de risc, per a diumenge. Pel que fa a les quantitats, segons les previsions de ElTiempo.es, les xifres estarien a Ontinyent en els 26 l/m² durant el dia de hui, 84 l/m² demà, 66 l/m² diumenge i 68 l/m² dilluns.

  Cal recordar que es tracta de previsions que poden canviar amb el pas de les hores.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  “Sic, Sac… Contes valents” d’Almudena Francés arriba a Ontinyent organitzat per la Regidoria de Biblioteques

  El regidor de l’àrea Nico Calabuig destaca “la importància de transmetre les històries populars dels nostres majors als xiquets i xiquetes”
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -