12/06/2024 - 21:37
Més

  Ontinyent acull 17 concerts de música clàssica en juliol al marc de les colònies internacionals d’Ad Libitum

  Altres notícies

  600 alumnes d’Espanya, França i Anglaterra acudiran a uns cursos impartits per 58 professors i solistes de renom

  Ontinyent serà escenari al llarg del mes de juliol de fins a 17 concerts de música clàssica dins del marc de les Colònies Musicals i colonies musicals-1Cursos d’Estiu de l’acadèmia d’alt rendiment Ad Libitum, que s’organitzaran amb la col·laboració de l’Ajuntament de la ciutat.

  Els cursos, impartits per 58 professors i solistes de renom internacional, reuniran més de 600 alumnes de 200 localitats d’Espanya, França i Anglaterra, unes xifres que l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, destacava que “suposen una nova mostra de la capacitat d’atracció d’Ontinyent com a ciutat”, felicitant Ad Libitum “per una aposta seriosa” que situa la ciutat com un lloc de referència en la formació musical d’estiu.

  Des d’Ad Libitum, el seu Director Lluís Muñoz explicava que els 17 concerts que es realitzaran al marc d’estos cursos estaran a càrrec tant de professors i alumnes de diferents nivells com de solistes professionals de renom internacional amb que es comptarà, entre els quals estan el violinista de la Covent Garden de Londres Vasco Vassilev; el solista de viola de la Muskhochschule de Colonia Massimo Paris; el Solista de trompa de l’Orquestra Nacional d’Espanya Rodolfo Epelde; el trompetista del Liceu de Barcelona Luis González; o els percussionistes Miquel Bernat (creador del Drumming Grupo de Percusao de Oporto) i la solista internacional de marimba Katarzyna Micka.

  Els concerts es realitzaran al llarg del mes de juliol en llocs molt diversos, que van dels escenaris del Teatre Echegaray o el Centre Cultural Caixa Ontinyent, fins espais escènics urbans com el Palau de La Vila, la Plaça de Sant Domingo o la Plaça del Barranquet, amb entrada lliure per a tots els assistents. En aquest sentit, Jorge Rodríguez ha destacat que es dona continuïtat a l’aposta del Govern d’Ontinyent “per fomentar la cultura a tots els barris, i que cap lloc de la ciutat es quede fora de la programació, aprofitant els espais escènics de que disposem”.

  Els cursos en sí són de corda i piano del 6 al 13 de juliol; de vent, percussió i piano del 14 al 21; de nivell avançat de noves metodologies Suzuki de violí, piano i guitarra del 22 al 28; i d’alt rendiment de corda, vent i percussió del 29 de juliol al 3 d’agost. A més a més, del 29 de juliol a l’1 d’agost hi haurà un seminari de rock i blues.

  Tant l’Alcalde d’Ontinyent com el Director d’Ad Libitum han convidat a la ciutadania “a donar l’acollida que es mereixen” als més de sis-cents alumnes que visitaran la ciutat d’Ontinyent durant les pròximes setmanes, així com als músics, professors i familiars que arribaran de tota la geografia espanyola, una bona acollida que s’ha de mostrat “acudint als concerts i actuacions que es faran gratuïtament i que són d’una alta qualitat”, concloïen.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

  Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya "Ontinyent contra el foc" Ontinyent ha llançat la nova edició de "Ontinyent...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -