Diumenge d’activitats a Ca La Mera per donar a conéixer l’espai d’aprenentatge “Llacorella”

0

Aquest diumenge, 18 de desembre, a partir de les 12 hores del migdia se celebraran a l’Ateneu Ca la Mera d’Ontinyent les jornades “Repensant l’educació”.

L’esdeveniment comptarà amb un espai de joc lliure per als infants, l’actuació de “Rondaballs“, una dinàmica-reflexió sobre l’educació, la projecció d’un documental, així com la presentació de l’espai d’aprenentatge “Llacorella“. Posteriorment se celebrarà un dinar i un concert solidari, a càrrec del cantautor xativí Feliu Ventura, i Noe & Juanjo. La recaptació anirà destinada a finançar el projecte educatiu proposat per Lancorella. El preu del dinar i entrada al concert serà de 12 euros, mentre que sols l’entrada tindrà un preu de 5 euros.

Pel que fa a Llancorella, és un projecte autogestionat ubicat a una masia del segle XVIII del terme d’Albaida. L’objectiu del programa és plantejar una forma d’aprenentatge distinta, basada en la idea que “l’educació no és un procés de reproducció, sinó un procés de transformació”, en paraules del mateix col·lectiu. Així, el fil conductor del projecte és buscar les necessitats reals de la infància i respectar el ritme propi de l’aprenentatge. La presència d’un entorn natural on treballar permet “generar aprenentatges significatius i globalitzats”, a la vegada que es porta a terme “una llibertat responsable, l’estimulació del pensament crític i el vetllament pel benestar del infants“. Llancorella es basa en diferents referents i experiències pedagògiques, sense un marc rígid, sinó flexible, que busca la transformació social. Tota la informació del projecte està a llacorella.wordpress.com.