Ontinyent multiplica per 3 el pressupost per a activitats de Cultura, Joventut i Esports

Benestar Social manté la despesa després d’haver-se incrementat en un 46% al llarg de l’última legislatura, i es dobla la despesa en Igualtat

Jaime Peris destaca que el pressupost municipal per a 2016 “busca posar l’accent en les persones per detectar els seus problemes i aportar-les solucions”

El Govern d’Ontinyent va a multiplicar per 3 el pressupost per a les activitats Cultura, Joventut i Esports al seu pressupost per a 2016. Uns comptes municipals per al proper exercici dels que Jaime Peris, coordinador de Política per a les Persones, destacava que “busquen posar l’accent en les persones, interpretant l’Ajuntament com un instrument per detectar els problemes d’aquestes i aportar-les solucions. I per a fer-ho, augmentem les quantitats destinades a subvencions, activitats de ponència i polítiques d’igualtat”, assenyalava.

Peris, que compareixia hui acompanyat del regidor d’Hisenda i coordinador de Govern Obert i Transparència, Joan Sanchis, posava també de relleu que als pressupostos per a 2016 es mantenen les ajudes de Serveis socials, que a la legislatura anterior ja suposaren un augment d’un 46%, exposant que “eixes quanties permetran mantenir les ajudes de primera necessitat, rendes de suport social, ajudes extraordinàries de primera necessitat, programes de menjadors i nutricional i rendes garanties de ciutadania, programes de tota la gamma de projectes que actualment manté serveis socials”, explicava.

A més a més, l’Ajuntament s’adhereix enguany al programa Xarxa Llibres, que suposa per a 2016 una despesa prevista de 360.000 euros per a Ajuntament, Generalitat i Diputació, que, junt a una previsió de 36.800 euros per a la partida d’ajudes de suport socioeducatiu, “garantirà una educació universal i gratuïta per a tot el alumnat de la ciutat, suposant una millora respecte a la legislatura anterior”, manifestava.

Entre les despeses destacades es troben algunes com el notable augment de les activitats de ponència, que es multiplica per 3 en Cultura (de 23.500 a 80.000 euros), Esports (de 7.000 a 24.000 euros) i Joventut (de 5.500 a 15.000). També augmenten un les activitats de ponència d’educació (de 6.000 a 8.000 euros) i continua l’increment del Fons de Cooperació (de 40.000 a 42.000 euros).

En polítiques d’igualtat s’ha atès les propostes que ha manifestat la regidoria i s’ha duplicat amplament les partides en esta matèria, de 7.000 a 16.500 euros per a activitats de ponència d’igualtat, campanyes contra la violència de gènere, desenvolupament del pla d’igualtat, cursos, i tallers de sensibilització.

En activitat de ponència de sanitat es passa de 500 a 2.000 euros; en activitats pròpies de biblioteca es preveu una partida de 6000 euros per a mobiliari de biblioteca i es multiplica per 5 la quantitat per a adquisició de llibres (de 3.000 a 15.000 euros).

Pel que fa a activitats singulars que afecten a varies àrees destaca els 60.000 euros que es pressuposten per donar continuïtat a les noves activitats iniciades aquest últim trimestre a la piscina municipal, on han tingut lloc activitats per a joves, alternatives d’oci nocturn, per a escolars, i d’hidroterapia per a determinats col·lectius.

Per altra banda, Peris i Sanchis explicaven que “durant l’anterior legislatura i degut a la situació en què ens vam trobar l’ajuntament vam haver de fer un esforç per controlar la situació i reduir la despesa, demanant un esforç a les associacions i reduint subvencions. Ara que l’Ajuntament gràcies a la gestió eficient que hem fet està més sanejat, anem a tornar eixa comprensió i col·laboració de tots”, exposaven. Així, pugen les subvencions a les associacions esportives (100%, de 17.000 a 34.000); culturals (25%, de 112.000 a 140.000); i sociosanitàries (20%, de 10.000 a 12.000 euros). A més a més, els convenis amb AFAO i ADIEM augmenten fins als 50.800 i els 46.500 euros, respectivament.

Quant a inversions en l’àrea de Política per a les Persones, Jaime Peris concretava que es destinarà aproximadament un 25% de les inversions totals previstes als pressupostos, destacant les actuacions previstes als vestidors del poliesportiu (220.000 euros), la gespa de l’Estadi el Clariano (180.000), o la millora d’instal·lacions esportives (200.000), a més de la millora del pati d’AFAO (30.000 euros) gràcies a un conveni en la Diputació.

Joan Sanchis explicava que pel que fa als ingressos en aquesta àrea, aquestos s’han pressupostat a partir de les dades de 2015, “no comptem amb cap increment, sinó que comptem amb subvencions com les que enguany se’ns han donat per fer una previsió realista. Tot i això podríem arribar a comptar amb més subvencions i per tant amb més ingressos, una bona noticia que esperem que es produisca”, manifestava.

Subscriu-te al nostre canal de whatsapp

Segueix els següents pasos:

  1. Crea un contacte a la teua agenda de contactes amb el nom TVDIGITALONTINYENT i el telèfon 644 378 641
  2. Envians un missatge de whatsapp amb la paraula ALTA i el teu nom complet al contacte que has creat anteriorment
És un servei totalment gratuït

Sobre Redacció TVdigitalOntinyent

Redacció TVdigitalOntinyent
Actius des de finals de 2009 treballem per fer arribar la informació d'actualitat d'Ontinyent i la Vall d'Albaida. Som uns dels mitjans més complets i més actius de la Vall. Sumat a seguir-nos a les xarxes socials.

També pot interessar-te

El PP considera “fonamental” que l’Hospital d’Ontinyent deixe d’utilitzar-se com a arma política

El Partit Popular d’Ontinyent considera fonamental que “el tema del futur Hospital no s’utilitze de …