12/06/2024 - 19:36
Més

  Ontinyent inverteix més de 350.000 euros en actuacions per revitalitzar el barri del Poble Nou

  Altres notícies

  L’Oficina tècnica obri expedients als propietaris de 35 vivendes per tal que netegen els seus immobles i tramita 13 declaracions de ruïna

  Jorge Rodríguez destaca l’esforç de l’Ajuntament per actuar sense ajudes del Consell i fa una crida als veïns a implicar-se la millora del barri

  L’Ajuntament d’Ontinyent ha iniciat un seguit d’actuacions de millora urbana al barri del Poble Nou de la ciutat, que suposaran una inversió municipal de més de 350.000 euros al llarg de 2013. L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, donava hui als veïns de la zona detalls sobre les intervencions que s’estan realitzant, a una reunió a la qual acudia acompanyat dels regidors de Territori (Rebeca Torró) i Obres (Manuel Cuesta).

  A la reunió, que forma part del seguit d’encontres amb els representants veïnals que s’estan duent a terme per tal de millorar els diversos barris de la ciutat, el primer edil destacava que “tot i no comptar amb subvencions d’altres administracions, des del Govern d’Ontinyent hem considerat que estes actuacions són necessàries i per això es faran els esforços pertinents per tal de millorar aquest important nucli patrimonial de la ciutat”, explicava.

  Les mesures de millora urbana al barri inclouen actuacions de neteja viària en carrers, per una part; als edificis de propietat municipal, per altra; i també a l’estat de les edificacions privades: “volem millorar l’estat d’un barri que s’ha degradat pel pas del temps, però també per la falta de manteniment dels habitatges per part dels seus propietaris”, recordava Jorge Rodríguez.

  Pel que fa a actuacions en la via pública, als últims dos mesos s’ha realitzat una inspecció més intensiva dels serveis municipals de neteja, i recollida de fem;  s’ha procedit a la demolició d’una caseta al solar municipal del Carrer Tomas Valls; i l’arreglament del Carrer Nou per mitjà de la col·locació d’embornals i la rejuntada del paviment. Així mateix, està previst dins del Pla d’Eficiència Urbana la substitució de la xarxa d’Aigua Potable en el Carrer Arquebisbe Segrià i la seua reurbanització (actuació pressupostada en 165.000 euros); i també dins del Pla d’Eficiència Urbana es substituïrà la xarxa d’Aigua Potable en el Carrer Morales, que serà reurbanitzat amb una actuació pressupostada en prop de 92.000 euros.reunio veins barri poble nou ontinyent

  Pel que fa als edificis municipals, s’ha procedit al sanejat, neteja o tancament de diverses edificacions, i està redactat el projecte de Rehabilitació Estructural de l’edifici municipal de Carrer Tomás Valls núm. 44. El pressupost de l’obra és de 93.000 euros, i a la mateixa s’inclouen la millora de totes les mitgeres que donen al solar municipal destinat a aparcament provisional.

  Finalment, respecte de la neteja d’immobles s’han obert 35 expedients els quals estan en procés d’enviar el requeriment corresponent als propietaris. La regidora de Territori, Rebeca Torró, exposava que “el que cal assenyalar és que d’estos 35, serà molt complicat trobar els propietaris de 15 de les vivendes ja que estan en executiva per impagament dels rebuts municipals des de fa alguns anys”. No obstant això es continuen tramitant ordes d’execució, actuant de manera subsidiària en 23 immobles i fent declaracions de ruïna en altres 13, “tot dins d’un treball que està sent molt intens i al qual hem de destacar l’esforç que s’està fent des de l’Oficina Tècnica municipal”, destacava la regidora.

  Per tal de poder realitzar noves execucions subsidiàries quan siga necessari, s’ha augmentat substancialment la partida corresponent als pressupostos de 2013, que arriba d’aquesta manera als 200.000 euros a tal efecte “per poder començar a escometre alguna de les actuacions més urgents sempre que els tràmits legals ho permeten”, exposa Torró.

  L’Alcalde, Jorge Rodríguez, tenia paraules d’agraïment “per als veïns que s’han implicat en aquest procés, als quals demanem que continuen participant i aportant les solucions que vegen factibles per tal de donar solució a una problemàtica que és molt complexa. L’Ajuntament fa un esforç econòmic, però per millorar el barri és necessària la tasca i l’interès de tots i totes”, concloïa l’Alcalde d’Ontinyent.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Voluntariat en marxa a Ontinyent per protegir les serres del foc

  Ontinyent reforça la vigilància forestal amb la campanya "Ontinyent contra el foc" Ontinyent ha llançat la nova edició de "Ontinyent...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -