Ontinyent i la UV posen en marxa un estudi per proposar estratègies de viabilitat a les xicotetes empreses tèxtils

0

L’Ajuntament d’Ontinyent i la Universitat de València han acordat posar en marxa un estudi que servirà per proposar estratègies de viabilitat a les xicotetes empreses tèxtils de la zona. L’acord signat per l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i la Professora que coordinarà l’estudi, Vanessa Campos (en representació del IUDESCOOP, l’ Institut Universitari d’Investigació en Economia Social, Cooperativisme i Emprendiment), tindrà com a responsable del seguiment municipal al regidor d’Hisenda, Joan Gilabert, qui destacava hui en roda de premsa que aquesta iniciativa suposa posar el coneixement universitari al servei de la indústria com a pilar bàsic de l’economia local: a l’Ajuntament no tenim experts per posar en marxa una iniciativa com aquesta, que sense dubte pot ser de molta utilitat per a les empreses. Tot i que diversifiquem amb altres sectors, la indústria ha de seguir sent el principal motor de l’economia local”, destacava.

Vanessa Campos explicava que el que es vol fer és “un diagnòstic estratègic, un treball de camp que ens servisca per avaluar la viabilitat d’un Pla d’Acció que transforme les xicotetes empreses en cooperatives o societats laborals com a part de la solució als problemes econòmics i de desocupació a la zona”, explicava. En aquest sentit, Campos destacava que aquest sistema “fomenta el repartiment igualitari dels beneficis, el que genera també més activitat induïda sobre el territori, el que pot beneficiar també altres sectors com el comerç local”, destacava. Treballar en esta línia, a més a més, “pot servir per evitar el camí cap a la deslocalització, tot i que estudiarem quines són les millors solucions i les més adients”, assenyalava.

El Director de l’Institut IUDESCOOP, Joan Ramón Sanchis, que també compareixia a la roda de premsa, incidia per la seua banda en què “la pròpia Unió Europea està apostant per la innovació social com a eina per reactivar el teixit industrial principalment entre les xicotetes empreses, que poden trobar en l’economia cooperativa un model adequat per ser més viables. Un model de producció que a més a més aposta per la innovació, el disseny o el valor afegit com a valors, enlloc de pels salaris baixos o la reducció de costos laborals”, afegia. L’estudi es desenvoluparà durant el present any sobre un univers de més de 150 empreses vinculades al sector tèxtil a Ontinyent, comptarà amb la participació de 25 investigadors i traslladarà els seus resultats a les empreses que decidisquen participar del projecte.

Publicitat