02/12/2023 - 17:21
Més

  Ontinyent ha reduït el deute de la ciutat de 20,4 al 6,2 milions d’euros

  Altres notícies

  El deute bancari de l’Ajuntament d’Ontinyent es va tornar a reduir en 2020, tot i la pandèmia. L’endeutament va passar en un any de 8’6 a 6’2 milions, acumulant així una rebaixa del 70% en l’última dècada, en passar dels 20’4 milions en 2011 als referits 6’2 milions de 2020. Segons ha exposat Natàlia Enguix, regidora d’Hisenda, aquesta evolució tan positiva ha comportat una rebaixa notable en el pagament d’interessos, ja que si en 2010 s’havia de pagar als bancs 869.700, el passat any la càrrega financera li va costar a l’ajuntament 109.000, segons les dades facilitades per la regidora.

  Natàlia Enguix destacava que estes xifres “mostren clarament que la gestió econòmica en estos anys esta sent rigorosa i efectiva, i més si tenim en compte que s’han invertit molt milions en fer millores ben visibles a la ciutat, amb fons propis i també amb ajudes aconseguides d’altres administracions. Una gestió que ens permet comptar amb maniobrabilitat en moments crítics com els que vivim amb la Covid-19 per seguir mobilitzant l’economia”, manifestava.

  Cal recordar que l’Ajuntament d’Ontinyent aprovava amb el suport unànime de tots els grups polítics un pressupost de 42’1 milions d’euros per a 2021, una xifra un 20% superior a la del pressupost anterior, amb una inversió de 14 milions d’euros que poder executar-se requerirà d’una operació financera a llarg termini per 3’5 milions d’euros. Aquesta operació s’executa amb unes condicions favorables per al consistori que permeten que la previsió en el pagament d’interessos bancaris no augmente, sinó que fins i tot baixe fins als 105.000 euros.

  Natàlia Enguix destacava “que tot i la situació que hem viscut i estem vivint amb la pandèmia el Govern d’Ontinyent aconseguisca continuar quadrant el cercle de la bona gestió econòmica, tancant els exercicis amb superàvit, promovent la activitat econòmica, ajudant a qui més ho necessita i tot sense pujar els impostos”, concloïa.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Ontinyent entrega els premis de rendiment acadèmic al marc de la Setmana de la Ciutat Educadora

  L’Alcalde i el Regidor d’Educació lliuren diplomes als i les 21 alumnes amb una mitjana d’excel·lent durant el curs 2022/23 en un acte al Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -