16/04/2024 - 14:33
Més

    Ontinyent enceta un programa de conscienciació ciutadana sobre l’impacte ambiental

    Altres notícies

    Ontinyent ha posat en marxa “Compenses”, un programa de conscienciació ciutadana per reduir l’impacte mediambiental en la ciutat. El projecte, coordinat pel clúster Innovall i finançat per l’Ajuntament a través del Consell Econòmic i Social (CES) inclou activitats didàctiques enfocades a escolars, empresaris i població en general.

    El regidor de Promoció Económica, Pablo Úbeda, ha explicat que el caràcter innovador de la iniciativa, presentada ahir en el Centre Cultural Caixa Ontinyent, permetrà incloure’l entre els avals per a la renovació de la distinció de “Ciutat de la Ciència i la Innovació” en 2017: “L’ajuntament aposta per la innovació, i amb la participació de la ciutadania i els agents socials volem impulsar eines per tal que la ciutat siga el més eficient possible i que reduisca l’impacte mediambiental”, explicava.

    La tècnica responsable de la coordinació del projecte, Mª José Molina, exposava que “Compenses vol ajudar a la ciutadania a detectar què està fent malament. Per això el nom, volem que la gent pense en com compensar tot allò que està embrutant i l’ús inadequat que moltes voltes està fent de l’energia, per tal de millorar i ser més responsables energèticament”, assenyalava.

    Així, “Compenses” ha organitzat ja vàries jornades educatives amb empresaris del sector de l’hostaleria i el comerç, no sols en aspectes com l’estalvi en factures d’energia sinó també en les respectives àrees de negoci. Però un aspecte especialment rellevant seran les activitats enfocades als escolars. Javier Cabedo, representant d’Innovall en el CES, posava de relleu “la vital importància de l’educació dels menuts i menudes per garantir el futur de la nostra com una ciutat sostenible. Un projecte com aquest ens ajudarà a conscienciar-nos sobre un ús eficient i racional dels recursos dels que disposem”.

    La vessant pedagògica del projecte compta amb la col·laboració de la Fundació Campus Ontinyent, i consta de 11 sessions de l’activitat “Detectiu Petjadetes” als alumnes de primer curs de primària, que anirà acompanyada de la maqueta d’una vivenda eficient per il·lustrar millor les explicacions. A més a més l’alumnat de primer d’ESO gaudiran de la sessió “150 anys d’eficiència”; l’activitat “Renova’t amb renovables” estarà adreçada a estudiants de 4art d’ESO, i l’alumnat de 2on de Batxillerat comptaran amb l’activitat “Deixes petjada?”. Les activitats s’impartiran en la totalitat de centres educatius d’Ontinyent.

    El regidor d’Educació, Óscar Borrell, destacava la cooperació activa del sector empresarial a través d’Innovall, recordant que la Confederació Empresarial COEVAL està present en el Consell Educatiu Municipal, “on es van mostrar oberts a col·laborar amb els col·legis en activitats com aquestes. La Fundació Universitària Campus Ontinyent també participa de forma notable perquè una de les activitats serà l’elaboració d’una unitat didàctica sobre l’Ontinyent eficient, feta per l’alumnat de Magisteri del Campus d’Ontinyent, i ens sembla magnífic que aquest projecte aprofite tota esta sèrie de sinèrgies que ens està donant el Consell Educatiu Municipal”, concloïa.

    Font: Ajuntament d’Ontinyent

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    El Grup Socialista d’Ontinyent Es Mobilitza per Protegir el Valencià en l’Educació Davant del Consell

    El grup socialista porta al ple una moció per defensar el valencià a les aules davant la proposta de llei de PP-Vox.
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -