Ontinyent en Bici reclama la circulació de bicicletes en els dos sentits del Carrer Major

0

El Col·lectiu Ontinyent en Bici ha emés un comunicat per expressar el seu malestar amb l’Ajuntament pels problemes amb la circulació en bicicleta pel Carrer Major de la ciutat:

“Des del col·lectiu Ontinyent en bici volem fer ressò del nostre malestar front a la incomprensió municipal de la bicicleta com alternativa sostenible de desplaçament urbà.

Recentment alguns ciclistes hem rebut avisos de multa o prohibició de circulació en “sentit contrari” pel carrer major des de l’Ajuntament cap a la Plaça de la Concepció per part d’agents municipals, atés que ha de regir la norma de circulació de vehicles i no l’ordenança de mobilitat no motoritzada d’Ontinyent.

El més lamentable de tot açò és que és un acte conscient de l’Ajuntament donada la resposta que hem rebut des de la Regidoria de Tràfic que assevera que el carrer Major és un carrer amb les normes de tràfic rodat durant els matins i preferentment per a vianants per la vesprada i per tant no contempla l’ordenança de mobilitat no motoritzada que sí que permet la circulació en doble sentit per a bicicletes.

Des del col·lectiu Ontinyent en bici considerem que el C/Major ha de ser un carrer amb preferència per a vianants les 24 h del dia on es permeta la circulació de bicicletes en els dos sentits de circulació tal i com contempla l’ordenança de mobilitat no motoritzada de l’Ajuntament d’Ontinyent. I demanem la incorporació de la senyalítica adient a l’efecte”.

Publicitat