GIRSA destinarà 2’8 milions d’euros al segellat i recuperació de l’abocador de La Clariana a Ontinyent

0

L’empresa GIRSA, participada per la Diputació de València, destinarà 2’8 milions d’euros al segellat i recuperació de l’abocador de residus inerts de La Clariana a Ontinyent.  Així serà després que l’empresa haja accedit a la demanda de l’Ajuntament d’Ontinyent de donar solució definitiva a l’espai clausurat provisionalment ara fa tres anys pel consistori, mantenint-se una sèrie de pleits i judicis entre ambdues parts des d’aleshores.

La regidora de Sostenibilitat de l’Ajuntament, Patrícia Folgueras, ha confirmat que “després de tot un seguit de reunions i gestions des de l’inici de l’actual legislatura hem aconseguit arribat a un acord que permetrà iniciar previsiblement a finals d’enguany estos treballs de segellat i recuperació, que es preveu que duren entre 6 i 8 mesos i estiguen finalitzats a mitjans de 2017, donant per fi solució a aquest problema i a més obrint-nos la porta a destinar l’espai a nous usos vinculats al medi ambient”, avançava.

La regidora ha explicat que els representants de GIRSA s’han reunit ja amb el veïnat de la zona per explicar-los el projecte, aclarint els dubtes que podien tenir i replegant suggeriments, “atenent també la voluntat de transparència que tenim sempre des de l’Ajuntament”. L’empresa ha presentat ja el projecte de segellat i ha sol·licitat la llicència d’obres al consistori que l’està tramitant a hores d’ara.

Quant al procés de segellat en sí, consistirà en primer lloc en omplir els terrenys amb àrids per aplegar a les cotes necessàries per a posteriorment anivellar els terrenys. Acte seguit es posaran unes impermeabilitzacions naturals respectuoses amb el medi ambient, es canalitzarà l’expulsió de gasos en xemeneies, es cobrirà de terra fèrtil i es plantarà vegetació autòctona, segons s’especifica als informes tècnics.

Patricia Folgueras explicava també que GIRSA té el compromís de revisar i fer seguiment del correcte segellat durant els propers 30 anys, i avançava que “a més a més, i una volta estiga segellat l’abocador i recuperats els terrenys, estudiarem opcions per convertir esta zona en un espai profitós des del punt de vista mediambiental”, assenyalava. La regidora de Sostenibilitat incidia en destacar la importància de posar punt i final definitiu a l’abocador, amb una actuació “que va a ser possible gràcies a comptar la ferma voluntat de respecte al medi ambient per part tant de l’Ajuntament com la Diputació de València i la Generalitat”, concloïa.

Publicitat