28/03/2024 - 21:13
Més

    5.668 veïns d’Ontinyent trien les actuacions a executar amb 500.000 euros del pressupost municipal

    Altres notícies

    “Ontinyent Participa 2018”, el pioner procés de pressupostos participatius que impulsa l’Ajuntament d’Ontinyent, ja té resultats. Un total de 5.668 veïns van votar els 3 projectes que consideren prioritaris per a executar amb 500.000 euros del pressupost municipal de 2018, i que finalment han estat crear un espai definitiu per realitzar concerts, festivals, etc (2.416 vots); rehabilitar i millorar la Glorieta (2.153 vots); i la reurbanització del carrer Sant Antoni per donar prioritat als vianants (1.908 vots).

    La 1ª tinent d’alcalde i regidora d’Innovació, Rebeca Torró, ha agraït la participació dels veïns i veïnes que s’han implicat al llarg de tot el procés (5668 persones, prop d’un 20% del potencials votants i 429 votants més que en l’edició anterior), tot destacant que “la ciutadania d’Ontinyent ha tornat a donar una lliçó d’implicació en la governança de la seua ciutat, com reflecteixen estes dades, en la mitjana del que ve sent aquest procés. Açò demostra que la ciutadania està molt implicada en la millora del seu poble i que estem marcant el camí de les noves formes d’apropar la política a les persones”, assenyalava.

    Torró apuntava entre les raons de l’elevada participació el fet que el procés de votació “ha estat sempre molt còmode i segur: es pot votar per internet o presencialment, i no ha hagut cap incidència en les 5 edicions que portem”; també que la ciutadania sap que allò que elegeix s’executa; i també la voluntat del Govern de què siga una iniciativa de tots i de totes, tant del Govern com dels partits que estan fora del Govern Municipal “la gent ha assumit l’Ontinyent Participa com una iniciativa de Ciutat, per damunt de qualsevol partidisme”.

    Dels projectes guanyadors donava detalls el regidor coordinador de l’àrea de Territori, Jaime Peris, qui avançava que haver avançat en el temps els terminis del procés permetrà ara introduir-los “amb nom i cognoms” al pressupost municipal de 2018. Peris explicava que la creació d’un espai definitiu per realitzar concerts i festivals “serà una alternativa per no afectar el camp de futbol ni el poliesportiu. Ara parlarem amb el proposant perquè, igual que vam fer amb la nova zona verda de l’Orútjol, fer participatius també els detalls del projecte, estudiant la ubicació més adient”.

    De la rehabilitació de la Glorieta destacava que “és un lloc emblemàtic on caldrà una forta inversió, i serà necessari un avantprojecte de com va a quedar aquest parc”; i finalment de la reurbanització del carrer Sant Antoni “es tractaria de dissenyar una plataforma única que done prioritat a vianants i ciclistes, i aprofitar per millorar les conduccions de clavegueram, enllumenat i telefonia, amb una inversió que serà elevada i que probablement s’haja d’executar en vàries fases”, avançava.

    Peris donava també detalls de l’estat d’execució de les obres del procés “Ontinyent Participa 2017”, assenyalant que la proposta més votada, l’adquisició de desfibril·ladors, ja s’ha fet realitat amb l’adquisició de 7 d’estos aparells, així com una campanya i jornada explicativa del seu funcionament. La construcció de la nova coberta del Col·legi Bonavista, després d’uns mesos de tràmits amb la Conselleria d’Educació, es troba ara en fase de licitació i s’espera que puga adjudicar-se en novembre, amb un termini d’execució de 4 mesos.

    Pel que fa a les millores a l’entorn del riu Clariano, existeixen tres línies d’actuació. Per una banda es troba el projecte d’adequació de la zona verda adjunta al Pont Nou, una actuació pressupostada en 250.000 euros que podria licitar-se en gener; per altra banda es troba l’adequació de la zona entre els trinquets de Gomis i Maians, un projecte que estarà a punt abans de final d’any; i finalment la millora del marge dret del riu Clariano a les immediacions del Pont Vell, actuació per a la que es comptarà amb l’ajuda la Diputació de València.

    Precisament la millora del Pont Vell era altra de les demandes de “Ontinyent Participa 2017” sotmeses a votació, tot i no ser una de les més votades, que serà executada també amb una aportació de 100.000 euros de la Diputació i 50.000 de l’Ajuntament, una intervenció que es procedirà a adjudicar i contractar a principis de 2018. A més a més, altra proposta demandada per la ciutadania que es farà realitat és l’ampliació del rocòdrom, que s’espera executar abans de final d’any.

    Font: Ajuntament d’Ontinyent

    - Advertisement -
    - Advertisement -

    Últimes notícies

    Ontinyent torna a demanar al Ministeri la declaració d’Interès Turístic Internacional per als Moros i Cristians

    El ple aprova per unanimitat l’emissió d’una nova sol·licitud a la Secretaria d’Estat de Turisme una volta ampliada i actualitzada la documentació justificativa
    - Advertisement -

    Mira també

    - Advertisement -