Ontinyent comptarà amb una unitat de tercera fase de rehabilitació cardíaca

0

Ontinyent comptarà des de la propera setmana amb una unitat de tercera fase de rehabilitació cardíaca, a la posada en marxa del qual participarà un equip multidisciplinar, i que prestarà servei a pacients ontinyentins que han patit problemes cardíacs. El servei, per el qual es prestarà un curs de tres mesos de durada en quatre edicions anuals, està posat en marxa per l’Institut Valencià del Cor (Insvacor),entitat sense ànim de lucre creada per promoure la salut del cor comptant amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Ontinyent.

El servei era presentat aquest matí pel cardiòleg del departament Xàtiva-Ontinyent Jorge Sánchez i per la regidora de Sanitat, Matilde Francés, qui participa com a metgessa voluntària en l’activitat. La regidora destacava la importància de comptar amb un servei que en tota la Comunitat Valenciana només està en marxa en les ciutats de València i Xàtiva, sent ara Ontinyent el tercer municipi on es prestarà. La fase 3ª de rehabilitació cardíaca es posterior a les dues primeres fases després d’un incident cardíac, sent la primera l’hospitalària i la segona l’extrahospitalària de la recuperació inicial.

La tercera fase, explicava Jorge Sánchez, “és la de manteniment per a tota la vida, a través de la qual recordem als pacients quins hàbits han de seguir i com s’han de cuidar per tal de no recaure”. Així, la base del servei serà assumida pel propi Sánchez com a cardiòleg, Matilde Francès com a metgessa de família i un fisioterapèuta, als que s’afegiran amb col·laboracions puntuals un psicòleg, i un dietista. El primer grup ontinyentí d’atenció a la 3ª fase de rehabilitació cardíaca començarà la seua activitat el proper dimarts 4 d’octubre, de 8 a 9 hores, en el gimnàs del CEIP Lluis Vives. Les activitat tindran lloc dimarts  i dijous de cada setmana.

Font: Ajuntament d’Ontinyent

Publicitat