13/07/2024 - 11:28
Més

  Comencen les obres del nou pàrking al solar de l’antiga fàbrica de Paduana d’Ontinyent

  Altres notícies

  L’Ajuntament d’Ontinyent ha iniciat ja les obres del nou pàrking de 139 places que es crearà al solar de l’antiga fàbrica de Paduana, un que dotarà d’una nova imatge al considerat com a accés principal de la ciutat. L’obra, que convertirà 5.640m2 de solars junt a l’Avinguda de Sant Francesc en un estacionament municipal amb 139 places, 50 arbres i 600 arbustos, enllumenat i voreres, té una durada aproximada de dos mesos, i s’espera que estiga a punt en la primera quinzena del proper mes de gener.

  Tant el regidor coordinador de Territori, Jaime Peris, com el de Política Econòmica, Úbeda coincidien en destacar “l’especial utilitat d’aquest espai, ja que la Plaça de la Concepció, l’Avinguda Daniel Gil i en general tot l’accés al barri de Sant Josep des del pont de la Paduana és una zona de gran activitat durant tot l’any, i molt especialment en moments com les festes de Moros i Cristians o els nadals”, manifestaven.

  Peris recordava que el projecte d’adequació d’esta parcel•la com a pàrking provisional naix de l’acord amb els propietaris de l’anterior regidora de Territori, Rebeca Torró, per tal que cediren els terrenys on es va preveure una unitat d’execució actualment paralitzada de forma indefinida.

  El projecte, adjudicat a una empresa local, té un cost de 150.000 euros, i ha tingut en compte detalls com la realització dels menors moviments de terres per evitar sobrecostos, o l’adequació de les voreres perimetrals al disseny contemplat al Pla General per tal que siguen definitives, voreres que permetran la connexió a peu des de la vorera de l’Avinguda de Sant Francesc fins al carrer músic Úbeda.

  La demolició del mur de contenció junt al carrer Músic Úbeda, de part de les soleres de les antigues edificacions existents, o la retirada de la tanca metàl·lica existent junt a la vorera de Sant Francesc, afegit al disseny del pàrking amb arbrat i zones verdes, “va a donar una imatge més amable a aquesta via tan important, a més de convertir-se en un espai de gran utilitat”, destacava el coordinador de Territori.

  A més a més, l’obra contempla la instal·lació d’una xarxa de pluvials que canalitzarà les aigües de pluja cap al col•lector d’aigües residuals del carrer Músic Úbeda; 15 punts d’enllumenat (10 d’ells dobles), sistema de reg per a la jardineria; i 23 metres lineals de baranes que perllonguen les ja existents al pont adjacent.

  Jaime Peris recordava que l’habilitació de pàrkings provisionals respon a una demanda de la ciutadania, fins al punt que el projecte més votat a l’última edició d’Ontinyent Participa va estar l’asfaltament d’estos pàrkings. El regidor afegia que “aquest nou pàrking està situat en un lloc estratègic, i va a ser beneficiós per a la comoditat de veïns i visitants i també per a la imatge de la ciutat”, concloïa.

  Font: Ajuntament d’Ontinyent

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Últimes notícies

  Més de 2000 esportistes participaran en les 24 hores esportives d’Ontinyent

  Ontinyent està ultimant els preparatius per a una nova edició de les seues 24 hores esportives, una festa multiesportiva...
  - Advertisement -

  Mira també

  - Advertisement -